Ik ben helemaal into de ramen! De snelle ramen dan welteverstaan, want ik heb me nog niet gewaagd aan het helemaal zelf maken van de bouillon. Ik weet dat ramen dan nóg lekkerder zijn, maar ik vind het ook wel heel erg veel werk, zeker als je al heel veel smaak aan je ramen kunt krijgen met andere ingrediënten 🙂
Daarom deel ik deze snelle curry ramen met je! Ik maakte deze heerlijke soep op basis van kant-en-klare currypasta. Eigenlijk ben ik daar niet zo van, maar soms is het ook wel lekker makkelijk. Ik ga dan wel voor een echte goede kwaliteit currypasta, het liefst van de toko. Juist daar komt namelijk de smaak van!
En ik maakte het mezelf nog een keer makkelijk, want ik gebruikte ook kant-en-klare gyoza. Maar die zijn er gelukkig ook heel veel lekkere te krijgen! Ik gebruikte de kip/kimchi gyoza van Bibigo, maar eigenlijk gewoon omdat ik ze nog in de diepvries had liggen. Je kunt natuurlijk ook gyoza bij de toko halen, daar heb je nog veel meer keuze!
Smakelijk 🙂
Curry ramen met gyoza
Ingredients
Snelle curry ramen
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- scheutje zonnebloemolie
- 4 lente uitjes
- 1 pakje kant-en-klare currypasta van goede kwaliteit
- 1 el crispy chili oil
- 500 ml kippenbouillon
- 1 blik kokosmelk à 400 ml
- 1 el vissaus
- 1 tl limoensap
Toppings
- 200 gram dikke noedels
- 200 gram shiitake
- 8 kant-en-klare gyoza bijv. van bibigo
- 2 eieren
- 1 blikje mais
- bosje verse koriander
Instructions
Snelle curry ramen
- Maak de sjalot en de knoflook schoon en snipper beiden. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een soeppan en fruit hier de sjalot in de knoflook in.
- Maak de lente uitjes schoon en snijd deze in ringetjes. Voeg toe aan de pan en bak ook nog 1 minuutje mee.
- Voeg vervolgens de currypasta en de crispy chili oil toe en bak even kort mee totdat het heerlijk begint te ruiken!
- Voeg dan de kippenbouillon, kokosmelk, vissaus en het limoensap toe en roer alles goed door. Laat op laag vuur pruttelen.
Toppings
- Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel ze af met koud water. Verdeel over 2 kommen.
- Snijd de shiitake in plakjes en bak deze in een scheutje zonnebloemolie net gaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de gyoza (uit de diepvries) in een scheutje zonnebloemolie mooi krokant aan alle kanten.
- Kook de eieren in 6 minuutjes mooi zacht en laat ze goed schrikken in koud water en pel ze voorzichtig.
- Verdeel de soep over de 2 kommen en garneer met de shiitake, gyoza, mais, verse koriander en het zachtgekookte eitje. Verdeel er nog wat extra crispy chili overheen als je dat lekker vindt en geniet!