Pasta pesto rosso

Pasta pesto rosso

Als je aan pasta pesto denkt, denk je dat aan pasta met groene of met rode pesto? De pasta pesto verde is denk ik de wat bekendere versie van pasta pesto, ondanks dat pasta met rode pesto ook heerlijk is! Misschien zelfs wel lekkerder..

En net zo makkelijk! Maar natuurlijk wel het lekkerst met zelfgemaakte pesto. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een blender of keukenmachine. Eventueel kan het ook met een vijzel, maar dan wordt je pesto iets grover. Allemaal lekker 😉

Heb je alle ingrediënten bij elkaar? Dan hoef je ze alleen nog maar even grof te malen en er een mooie smeuïge pesto van te maken door wat lekkere olie toe te voegen. Zelf gebruik ik daar de olie van de zongedroogde tomaten voor, maar je kunt ook (goede) olijfolie gebruiken. Kies wel voor goede olie, want dat ga je in dit gerecht zeker proeven.

Hopelijk geniet jij ook van deze heerlijke makkelijke versie van de pasta pesto! Maar dan eens met rode pesto.

Smakelijk!

Pasta pesto Rosso (Pasta met rode pesto)
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Pasta pesto rosso

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti
  • 1 potje zongedroogde tomaatjes
  • 5 el pijnboompitten
  • 6 takjes basilicum
  • 50 gram parmezaanse kaas geraspt
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • zout
  • olie uit het potje zongedroogde tomaten

Instructies

  • Kook de spaghetti al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en maak de knoflook schoon. Mix alles in een keukenmachine totdat je een mooie grove pesto hebt. Hij moet mooi smeuïg zijn, voeg nog wat extra olie toe als de pesto te droog is. Meng de pesto met de spaghetti en bestrooi met wat extra parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.