Als je aan pasta pesto denkt, denk je dan aan pasta met groene of met rode pesto? De pasta pesto verde (pasta met groene pesto) is denk ik de wat bekendere versie van pasta pesto, ondanks dat pasta met rode pesto ook heerlijk is! Misschien zelfs wel lekkerder dan pasta met groene pesto.
En net zo makkelijk! Maar natuurlijk wel het lekkerst met zelfgemaakte pesto. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een blender of keukenmachine. Eventueel kan het ook met een vijzel, maar dan wordt je pesto iets grover en kost het je wat meer moeite. Maar het resultaat is gegarandeerd lekker 😉
Heb je alle ingrediënten voor de rode pesto bij elkaar? Dan hoef je ze alleen nog maar even grof te malen en er een mooie grove smeuïge pesto van te maken door wat lekkere olie toe te voegen. Zelf gebruik ik daar de olie van de zongedroogde tomaten voor, maar je kunt ook (goede) olijfolie gebruiken. Kies het liefst voor een extra vierge olijfolie, want dat ga je in dit gerecht zeker proeven.
Hopelijk geniet jij ook van deze heerlijke makkelijke versie van de pasta pesto! Maar dan eens een keer pasta met rode pesto.
Smakelijk!
Pasta met Rode Pesto
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti
Rode pesto
- 1 potje zongedroogde tomaatjes
- 5 el pijnboompitten
- 6 takjes basilicum
- 50 gram parmezaanse kaas geraspt
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout naar smaak
- olie uit het potje zongedroogde tomaten
Instructies
Pasta pesto rosso maken
- Kook de spaghetti al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en maak de knoflook schoon. Mix alle ingrediënten voor de rode pesto in een keukenmachine totdat je een mooie grove pesto hebt. Hij moet mooi smeuïg zijn, voeg nog wat extra olie toe als de pesto te droog is.
- Meng de pesto met de spaghetti en bestrooi met wat extra parmezaanse kaas.