Caprese deluxe met rode pesto en amandelen

Caprese deluxe met rode pesto en amandelen

Ik had een supermooie geelrode gigantische vleestomaat uit de moestuin. Die ik natuurlijk zoveel mogelijk tot z’n recht wilde laten komen in een gerechtje. Op deze manier is deze heerlijke insalata caprese deluxe ontstaan 🙂 Die eigenlijk bedoeld was met burrata (kon ik nergens vinden), maar met mozzarella gelukkig ook superlekker was 🙂

Een vrij simpel recept, dat je op verschillende manieren kunt gebruiken. Wij aten het als hoofdgerecht op een zonnige dag. Maar je kunt het ook als voorgerecht of bijgerecht serveren bij een Italiaanse maaltijd. Als voorgerecht kun je de hoeveelheden in dit recept aanhouden voor 4 personen. Als hoofdgerecht zou ik dit aanhouden voor 2 personen. En als je wel ergens burrata kan vinden, zou ik het daar ook eens mee proberen! Lijkt me namelijk ook heerlijk 🙂

Ook wilde ik deze caprese nog iets interessanter en leuker maken, dus maakte ik er een rode pesto bij op basis van amandelen in plaats van pijnboompitjes. Én strooide ik er nog wat van deze amandelen overheen. Nou dat was dus echt een goed idee, want dit is heeerlijk! Gelukkig heb ik nóg zo’n prachtige tomaat uit de moestuin, dus even bedenken of ik nog zo’n heerlijke salade ga maken of er iets nieuws mee ga proberen.

Smakelijk!

Caprese deluxe met rode pesto en amandelen
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Caprese deluxe met rode pesto en amandelen

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Rode amandelpesto

  • 3 el zongedroogde tomaatjes met olie
  • 3 el gezouten amandelen
  • bosje basilicum (alleen de blaadjes)
  • 4 el geraspte parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • peper (en eventueel zout)

Caprese deluxe

  • 1 – 2 grote gele of rode vleestomaten
  • 2 bollen burrata (of burrata)
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 2 takjes basilicum (alleen de blaadjes)
  • 2 el gezouten amandelen of gerookte amandelen
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

Rode amandelpesto

  • Maak de rode pesto door alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine grof te malen. Voeg zoveel olijfolie toe totdat je een mooie smeuïge pesto hebt. Breng op smaak met peper (en eventueel zout). Zet opzij totdat je het nodig hebt.

Caprese deluxe

  • Snijd de vleestomaat in mooie dunne plakken en verdeel deze over 4 borden. Snijd nu ook de cherrytomaatjes in dunne plakjes en verdeel deze over de plakken vleestomaat.
  • Snijd de bollen burrata doormidden en leg per bord één helft in het midden van het bord. Hak de amandelen grof. Verdeel de blaadjes basilicum, grofgehakte amandelen en rode pesto over de tomaten. Breng op smaak met peper en zout en sprenkel een klein beetje goede olijfolie over het gerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.