Wonton ravioli met ricotta en parmaham

Wonton ravioli met ricotta en parmaham

Ik maakte deze makkelijke wonton ravioli als amuse bij een kerstdiner. Maar dit recept zou ook voldoende zijn als hoofdgerecht voor 2 personen of een iets groter voorgerecht voor 3 tot 5 personen. In plaats van zelf pastadeeg te maken, gebruik ik ravioli vellen, wat dit recept een stuk makkelijker en sneller maakt! Wel fijn voor een amuse 😉

Wonton vellen kun je bij de toko kopen uit het vriesvak. Bij mijn toko kun je daar ook de kwarteleitjes kopen. Waar moet je op letten bij dit recept? Dat de ravioli goed dicht zitten, anders komt er water bij de vulling of loopt de eidooier uit de ravioli, heel erg zonde! Ben daarnaast ook voorzichtig met het scheiden van de kwarteleitjes. De schaal van een kwarteleitje is relatief sterk, dus het kost je wat moeite om hier doorheen te komen, kijk daarbij dus uit dat je niet de dooier kapot maakt. Dat zou zonde zijn!

Je hoeft de salieblaadjes maar heel kort te frituren, een minuut is waarschijnlijk al voldoende. En hetzelfde geldt voor het koken van de ravioli. In principe kun je dus al vrij veel voorbereiden. Je kunt de vulling al vooraf maken en de ravioli vullen kun je zelfs ook al eerder doen. Het afmaken van de amuse kost je dan maar een paar minuutjes 😉

Smakelijk!

Wonton ravioli met ricottavulling, parmaham en krokante salie

Wonton ravioli met ricotta en parmaham

Voorbereiding 15 min
Bereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 20 wonton vellen
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram parmaham
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • peper
  • bosje verse basilicum
  • bosje verse peterselie
  • 10 kwarteleitjes
  • zonnebloemolie
  • 20 salieblaadjes
  • 50 gram boter

Instructies

  • Laat de wonton velletje ontdooien. Maak ondertussen de vulling door de parmaham in kleine stukjes te snijden en krokant te bakken in een koekenpan zonder bakvet. Meng de ricotta met de geraspte parmezaanse kaas en breng op smaak met peper. Hak de verse basilicum en peterselie fijn en meng dit ook door de ricotta. Laat de parmaham uitlekken op keukenpapier en meng dit ook door de ricotta.
  • Leg 10 wonton velletjes klaar en schep op alle 10 de velletjes een hoopje ricotta vulling. Maak in het midden een kuiltje. Scheid de kwarteleitjes en leg het kwarteldooiertje in het midden van de vulling (in het kuiltje dat je net hebt gemaakt). Maak de randjes van het wonton velletje nat en dek af met een nieuw wonton velletje. Zorg dat er geen lucht bij de vulling komt en maak de ravioli goed dicht. Doe dit met alle 10 ravioli.
  • Verwarm een klein laagje zonnebloemolie, hierin ga je de salieblaadjes frituren. Zorg dat de olie heet is en frituur de salieblaadjes in porties krokant. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Smelt ondertussen de boter in een platte koekenpan.
  • Kook de ravioli in 1 tot 2 minuutjes gaar, in porties. De ravioli zijn gaar als ze boven komen drijven. Verdeel de ravioli over de borden, giet hier een beetje gesmolten boter overheen, leg per ravioli 2 gefrituurde salieblaadjes op het bord en bestrooi met gemalen peper en extra geraspte parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling