Caprese macaronischotel met pesto

Caprese macaronischotel met pesto

Ik vind tomaat, pesto en mozzarella echt een gouden combi. Ik denk dat de Italianen het daar mee eens zijn, aangezien zij de caprese salade bedachten! Oké, bij caprese hoort geen pesto, maar dat maakt het wel nóg lekkerder 😉 En als je er dan ook nog pasta bij eet, dan is het natuurlijk nóg lekkerder. En wat kan het dan in godsnaam nóg lekkerder maken? Een laagje gegratineerde kaas natuurlijk!

En dat is precies wat ik in dit recept doe. Een heerlijke simpele pasta met cherrytomaatjes, mozzarella en pesto, even kort onder de grill en je hebt een heerlijke gegratineerde macaronischotel die gebaseerd is op de simpele caprese salade. Een perfect gerechtje voor doordeweeks, want het is zó klaar!

Mocht je in de verleiding komen om kant-en-klare pesto te gebruiken, liever niet natuurlijk. Maar wil je dat toch, kies dan wel een goede pesto uit. Ik vind zelf de groene pesto uit de koeling (staat vaak bij de tapas en dips) de lekkerste optie van de kant-en-klare pesto’s. En dan met name die van de Lidl 🙂 Maar het is natuurlijk nog lekkerder als je ook de pesto gewoon zelf maakt. In een keukenmachine is dat namelijk ook zo gedaan 🙂

Smakelijk!

Caprese macaronischotel met zelfgemaakte groene pesto en lekker veel kaas

Caprese macaronischotel met groene pesto

Voorbereiding 20 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pasta

Groene pesto

  • 60 gram pijnboompitjes
  • flinke bos verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke handvol geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Caprese macaronischotel

  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 2 el balsamico azijn
  • handvol pijnboompitjes
  • 1 zakje geraspte mozzarella

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht met grill). Kook de pasta al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Groene pesto maken

  • Rooster de pijnboompitjes (+ extra voor in de macaroni) in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen. Maal vervolgens de basilicumblaadjes- en steeltjes, pijnboompitten (houd een handje achter voor de macaronischotel), knoflook, een flinke handvol parmezaanse kaas, peper, zout en een flinke scheut olijfolie (ongeveer 6 el) fijn in een keukenmachine tot een smeuïge pesto. Is de pesto te droog, voeg dan wat extra olijfolie toe. Proef de pesto en breng extra op smaak met peper en zout. Zet de pesto opzij totdat je deze nodig hebt. Blijft de pesto lang staan? Doe er dan wat citroensap bij, dan verkleurt de pesto niet.

Caprese macaronischotel

  • Halveer de cherrytomaatjes en doe deze in een grote kom. Snijd de buffelmozzarella in blokjes en doe deze bij de tomaatjes. Voeg hier de balsamico azijn, pijnboompitten en pesto aan toe en roer goed. Spoel de macaroni af met koud water, laat goed uitlekken en voeg deze ook toe aan de tomaatjes. Roer alles goed door en doe dit over in een grote ovenschaal. Bestrooi met de geraspte mozzarella en grill de macaroni ongeveer 10 minuutjes tot de bovenkant mooi bruin en krokant is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling