Ruby chocolate chip cookies met blauwe bessen

Ruby chocolate chip cookies met blauwe bessen

Koekjes zijn altijd een goed idee! Je maakt ze ook zo makkelijk even snel tussendoor 🙂 Het deeg heb je namelijk echt in een kwartiertje wel gemaakt. Dan moet het deeg nog een uurtje koelen (ga ondertussen vooral even boodschappen doen ofzo) en vervolgens bak je de koekjes in 10 minuten af.

Even af laten koelen en klaar! Je hebt je eigen superlekkere dikke chocolate chip koeken. Met vulling naar keuze, want je kunt er écht alle kanten mee op. Deze keer maakte ik Ruby chocolate chip cookies dus, met gevriesdroogde bosbesjes er doorheen. Daardoor worden ze lekker zoet, maar ook een beetje zuur. Heel erg lekker in ieder geval!

Mocht je nou geen Ruby chocolade kunnen vinden of gevriesdroogde bosbessen. Je kunt ook witte chocolade gebruiken en gemengd gevriesdroogd fruit (dat hebben de grotere supermarkten meestal wel). Of bestel je Ruby chocolade en gevriesdroogd fruit bij KoRo. Met kortingscode EVIEKOOKT5 krijg je korting op je bestelling 🙂

Geniet ervan!

Ruby chocolate chip cookies met gevriesdroogde bosbessen
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Ruby chocolate chip cookies met blauwe bessen

Voorbereiding 15 min
Bereiding 10 min
Koelen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 25 min
Porties: 12 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de zachte roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
  • Mix er dan de bloem en het bakpoeder doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen.
  • Roer er dan de ruby chocolate chips en de gevriesdroogde bosbessen doorheen.
  • Leg een vel bakpapier klaar en schep met een ijsschep mooie porties deeg uit je kom. Maak mooie grote bollen van het deeg en leg deze op het bakpapier. Uit het deeg kun je ongeveer 12 grote koeken maken.
  • Leg de deegbollen voor tenminste 1 uur in de koelkast totdat de boter weer goed gestold is. Verwarm dan de oven op 220 graden.
  • Bak de koekjes ongeveer 10 – 12 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn. Haal ze uit de oven.
  • Druk ze, als ze nog warm zijn, een beetje plat met de bolle kant van een lepel en maak ze wat ronder door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje.
  • Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen en schep ze daarna (bijvoorbeeld met een kaasschaaf of taartschep) over naar een afkoelrooster zodat ze mooi van onder en boven af kunnen koelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling