Frambozen witte chocolade panna cotta

Frambozen witte chocolade panna cotta

Sinds ik er achter ben gekomen hoe makkelijk het is om een goede panna cotta te maken, ben ik fan! Je kunt namelijk zo belachelijk veel varianten maken van een panna cotta. Dus na mijn succesvolle gin tonic panna cotta, besloot ik een heerlijke versie te maken met frambozen en witte chocolade (want topcombi!). En dat bleek inderdaad een groot succes, want ook deze waren weer heerlijk 😀

En zeg nou zelf dit is toch een perfecte afsluiter van elk etentje? Of het nou van je kerstdiner is of een ander (luxe) etentje dat je organiseert. En ook heel fijn: je maakt deze panna cotta’s echt in een handomdraai én je ze zijn heel goed voor te bereiden. Zo hoef je ’s avonds niet meer zoveel te doen. Vind ik zelf altijd fijn, zeker als ik gasten heb 🙂

Handig misschien om te weten: gevriesdroogd rood fruit vind je (bij de AH) bij de ontbijt toppings. Want het ziet er niet alleen superleuk uit op je panna cotta, het geeft ook nog eens heel veel extra smaak mee. Ik zou er dus zeker naar op zoek gaan als ik jou was!

Smakelijk 🙂

Frambozen witte chocolade panna cotta
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Frambozen witte chocolade panna cotta

Voorbereiding 20 min
Opstijven:4 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 3 gelatineblaadjes à 2 gram per stuk
  • 300 ml slagroom
  • 100 gram witte chocolade in stukjes
  • 100 gram suiker
  • 250 gram verse frambozen
  • gevriesdroogd rood fruit
  • verse munt

Instructies

  • Week de blaadjes gelatine in koud water totdat ze zacht zijn. Dit duurt een paar minuutjes. Vaak staat op de verpakking hoelang je de gelatine moet laten weken. Verwarm ondertussen de slagroom, witte chocolade en de suiker in een pannetje totdat de suiker is opgelost en de chocolade is gesmolten (net tegen de kook aan). Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg deze toe aan de warme room.
  • Druk de frambozen met een rubberen spatel door een zeef en voeg het sap toe aan je panna cotta mengsel. Roer totdat je een gladde egale massa hebt. Zeef dit nog een keer zodat je een super egaal mengsel hebt.
  • Giet het mengsel in 4 dessertglaasjes en laat tenminste 4 uur in de koelkast opstijven. Als je denkt dat ze te vloeibaar blijven: geen paniek, dit komt goed ?
  • Maal een handjevol gevriesdroogd rood fruit tot poeder in een keukenmachine (of met de blender) en strooi dit vlak voor het serveren over de panna cotta heen. Garneer eventueel ook met wat verse munt.

4 thoughts on “Frambozen witte chocolade panna cotta”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling