Ik wilde al langere tijd ruby chocolade uitproberen, ik heb er namelijk heel erg wisselende verhalen over gehoord. De een vindt het heerlijk, de ander vindt het overrated.. Dus ik wilde graag mijn eigen mening kunnen vormen 🙂
En ik vond het zeker wel lekker, maar een beetje overhyped is het wel, want zo speciaal vond ik het nou ook weer niet. Ik vind het een beetje friszurig (en zoet) smaken en dat leek me wel lekker met frambozen, en dat was het ook!
Ik roerde wat gevriesdroogd frambozenpoeder door de panna cotta, maar je kunt ook wat geplette frambozen er doorheen roeren. Ik had dit poeder toch al in huis, dus vond het wel een makkelijke smaakmaker 🙂
Deze ruby panna cotta maakte ik als onderdeel van een winepairing etentje, dus ik heb ook een goede wijntip voor je! Namelijk de Vin Santo del Chianti D.O.C (2016), wijntip van Mies’ Winejournal (volgtip voor meer lekkere wijnen!)
De Ruby chocolade en het frambozenpoeder is van KoRo, wil je daar ook iets bestellen dan kun je met kortingscode EVIEKOOKT5 5% korting op je bestelling krijgen.
Smakelijk!
Ruby chocolade frambozen panna cotta
Ingrediënten
- 1 gelatineblaadje
- 300 ml slagroom
- 200 gram ruby chocolade
- 50 gram suiker
- 1 el gevriesdroogd frambozenpoeder
- verse frambozen
- verse munt
Instructies
- Week het blaadje gelatine in koud water totdat deze zacht is. Dit duurt een paar minuutjes. Vaak staat op de verpakking hoelang je de gelatine moet laten weken.
- Verwarm de slagroom, ruby chocolade en de suiker in een pannetje totdat de suiker en de chocolade zijn gesmolten (net tegen de kook aan).
- Haal de pan van het gas af en roer er het gevriesdroogde frambozenpoeder doorheen.
- Giet het mengsel in 4 dessertglaasjes, dek af met plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
- Garneer met verse frambozen en muntblaadjes