Red velvet panna cotta

Red velvet panna cotta

Ik vind red velvet dus echt één van de meest geniale smaakcombinaties die er is. Daarom gebruik ik deze combinatie ook graag in verschillende recepten. Vandaag deel ik daarom het recept voor een red velvet panna cotta met je! Ik had het nog nooit gehad, maar het leek me wel een leuk idee 🙂 Panna cotta is namelijk lekker en red velvet ook. En in dat geval is 1+1 een red velvet panna cotta :p

Deze red velvet panna cotta is iets meer werk dan een gewone panna cotta, maar nog steeds easypeasy. Je hebt alleen een beetje meer geduld nodig omdat de eerste laag moet opstijven voordat je er de tweede laag op kunt gieten. En dat duurt minstens 2 uur. Als je gewoon thuis bent, geen probleem natuurlijk, want je hebt de lagen zó gemaakt.

En dan heb je vervolgens deze heerlijk goddelijke red velvet panna cotta! Met een rijke en diepe rode laag en een wat frissere lichtere witte laag er bovenop. Een heerlijke combinatie én het ziet er zo leuk uit met twee lagen 🙂 Een succesje dus!

Smakelijk 🙂

Red velvet panna cotta
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Red velvet panna cotta

Voorbereiding 30 min
Opstijven:4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Red velvet laag

  • 1 gelatineblaadje
  • 150 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 50 gram pure chocolade
  • rode kleurstof

Monchou laag

  • 0,5 gelatineblaadje
  • 150 gram monchou
  • 100 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 50 gram witte chocolade

Instructies

Red velvet laag

  • Week het gelatineblaadje in wat koud water. Verwarm ondertussen de slagroom met de suiker in een pannetje tot net tegen de kook aan.
  • Breek de pure chocolade in stukjes en roer dit vervolgens door de hete room totdat de chocolade gesmolten is. Voeg dan zoveel rode kleurstof toe totdat je een mooi donkerrood mengsel krijgt. Knijp het gelatineblaadje uit en roer dit door het warme mengsel.
  • Zeef het mengsel en giet het in 4 dessert glaasjes. Laat opstijven in de koelkast en wacht tenminste 2 uur of totdat de rode laag stijf is.

Monchou laag

  • Knip een gelatineblaadje doormidden en gebruik de helft van het blaadje. Week dit in koud water. Verwarm ondertussen de monchou met de slagroom en de suiker in een steelpannetje tot tegen de kook aan.
  • Breek de witte chocolade in stukjes en roer dit door het hete mengsel heen totdat de chocolade gesmolten is. Knijp het gelatineblaadje uit en roer dit door het mengsel.
  • Zeef het mengsel en giet het op de inmiddels opgesteven rode laag in de dessertglaasjes. Dek af met plasticfolie en laat verder opstijven in de koelkast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling