Lychee panna cotta

Lychee panna cotta

Panna cotta is eigenlijk gewoon het perfecte nagerecht. Je kunt er zo ongeveer alle smaken in verwerken en het is super makkelijk om te maken. Als afsluiten van een Thaise maaltijd, gaf ik er deze keer dus een wat exotischere draai aan! Een panna cotta met lychee dus 🙂

Er is maar een hele korte periode in het jaar dat je verse lychees kunt krijgen (meestal rond januari), dus ondanks dat ik dit recept zelf met het sap van verse lychees maakte, kun je het ook prima van lychee sap maken dat je zo in een pak of in blik koopt. De meeste toko’s hebben lychees uit blik: daarvan kun je het sap gebruiken en de panna cotta garneren met de hele lychees. Of koop een blikje of pak lychee sap bij de toko. Dat werkt ook prima 🙂

Dus ga je weer een keer een curry maken? Dan heb je met deze lychee panna cotta’s de perfecte afsluiten van je diner! Een heerlijk, makkelijk en luchtig toetje. Met de subtiele smaak van lychee 🙂 Wat mij betreft, zeker een aanrader.

Smakelijk!

Lychee panna cotta
0 van 0 stemmen

Lychee panna cotta

Voorbereiding 30 min
Opstijven:4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 15 min
Porties: 6 panna cotta’s
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 3 gelatineblaadjes à 2 gram per stuk
  • 300 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 200 ml lychee sap
  • verse munt
  • verse lychees

Instructies

  • Week de blaadjes gelatine in koud water totdat ze zacht zijn. Dit duurt een paar minuutjes. Vaak staat op de verpakking hoelang je de gelatine moet laten weken. Verwarm ondertussen de slagroom en de suiker in een pannetje totdat de suiker is opgelost (net tegen de kook aan). Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg deze toe aan de warme room.
  • Roer totdat je een gladde egale massa hebt. Zeef dit zodat je een super egaal mengsel hebt. Voeg dan het lychee sap toe en roer goed. Giet het mengsel in 6 kleine of 4 grotere dessertglaasjes en laat tenminste 4 uur in de koelkast opstijven. Als je denkt dat ze te vloeibaar blijven: geen paniek, dit komt goed 😉 Garneer de panna cotta's eventueel met verse munt en verse lychees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling