Vanille panna cotta met licor 43 orochata

Vanille panna cotta met licor 43 orochata

Panna cotta is echt zo simpel om te maken. Zo simpel, dat je het eigenlijk elke dag wel kunt doen :p Deze keer besloot ik voor een vanille panna cotta te gaan. En aangezien ik nog een fles licor 43 orochata had staan, wat ook vanille likeur is, leek het me wel lekker om dit door de panna cotta te doen. Vanille op vanille! Een extra lekkere vanille smaak dus 🙂

Overigens is deze vanille panna cotta érg zacht. Ik vind een heel erg stevige panna cotta nooit zo lekker. Deze panna cotta is dan ook maar nét opgestijfd en daardoor heerlijk zacht en romig. Heb je liever een stevigere (vind ik niet lekker, maar ieder z’n ding), dan kun je wat meer gelatineblaadjes toevoegen.

Bestrooi de vanille panna cotta vervolgens, net voor het serveren, met wat verkruimelde amaretti koekjes. Want eerlijk, amaretti koekjes maken elk toetje beter! Zo heb je een heerlijke zachte vanille panna cotta met een lekkere zoete crunch van de amaretti. De perfecte combi als je het mij vraagt!

Smakelijk 🙂

Vanille panna cotta met licor 43 orochata
Pin recept Delen op Facebook
4.84 van 6 stemmen

Vanille panna cotta met licor 43 orochata

Voorbereiding 15 minuten
Opstijven:2 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur 15 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 3 gelatineblaadjes à 2 gram per stuk
  • 300 ml slagroom
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 150 ml licor 43 orochata
  • amaretti koekjes

Instructies

  • Week de blaadjes gelatine in koud water totdat ze zacht zijn. Dit duurt een paar minuutjes. Vaak staat op de verpakking hoelang je de gelatine moet laten weken. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit. Verwarm het vanillestokje + merg samen met de slagroom, melk en de suiker in een pannetje totdat de suiker is opgelost (net tegen de kook aan). Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg deze toe aan de warme room.
  • Roer totdat je een gladde egale massa hebt. Haal het vanillestokje er uit en zeef het mengsel zodat je een super egaal mengsel hebt. Voeg dan de licor 43 toe en roer goed. Giet het mengsel in 4 dessertglaasjes en laat tenminste 6 uur in de koelkast opstijven. Als je denkt dat ze te vloeibaar blijven: geen paniek, dit komt goed ? Garneer de panna cotta's met wat verkruimelde amaretti koekjes.

5 reacties

    • Hoi Marloes! Niet geprobeerd, maar ik denk wel dat dat kan. Aangezien de gewone licor 43 volgens mij wel wat sterker is, kun je misschien beter wat minder ervan gebruiken dan in dit recept staat. Ik denk dat 100 ml dan beter is. Laat me vooral weten hoe het uitpakt! Ben ik ook erg benieuwd naar ?

      • 5 sterren
        Met de Original Licor 43 is het goed gelukt. Een makkelijk en lekker dessert! Ik heb 100ml gebruikt, maar de volgende keer ga ik voor 75ml van de Original. Dank voor de tip!

4.84 from 6 votes (5 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.