Crème brûlée panna cotta met licor 43

Crème brûlée panna cotta met licor 43

Ik kreeg een fles van de nieuwe licor 43 smaak: Crème brûlée en laat ik nou een groot fan zijn van licor 43! Mijn favoriet blijft nog steeds de originele smaak, maar leuk om eens wat anders smaakjes te proberen en vooral om er iets lekkers mee te maken! Want je kunt heerlijk koken (of bakken) met drank en in desserts is het natuurlijk helemaal fantastisch 🙂

Ik vroeg mijn volgers op Instagram wat zij het beste idee vonden om er mee te maken en daar kwam deze crème brûlée panna cotta als grote winnaar uit. Een heerlijk simpel dessert en ook nog eens perfect voor de feestdagen! Enige wat je er wel voor in huis moet hebben is een crème brûlée brander. Ik heb wel eens gelezen dat je ze ook onder de grill in de oven kunt branden, maar persoonlijk vind ik dat dan alles te warm wordt. Niet zo lekker voor de smaak.

Dus ga je deze crème brûlée panna cotta maken, zorg dan wel dat je een brûlée brander hebt. Leen ‘m of koop er eentje en maak dan vaker iets waar je deze voor nodig hebt!

Smakelijk 🙂

Crème Brûlée panna cotta met licor 43
Pin recept Delen op Facebook
5 van 3 stemmen

Crème brûlée panna cotta met licor 43

Voorbereiding 15 minuten
Opstijven:4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 15 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • Crème brulee brander

Ingrediënten

Instructies

  • Week de blaadjes gelatine in koud water totdat ze zacht zijn. Dit duurt een paar minuutjes. Vaak staat op de verpakking hoelang je de gelatine moet laten weken.
  • Verwarm ondertussen de slagroom en de suiker in een pannetje totdat de suiker is opgelost (net tegen de kook aan).
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg deze toe aan de warme room.
  • Roer totdat je een gladde egale massa hebt. Zeef dit zodat je een super egaal mengsel hebt.
  • Voeg dan de licor 43 toe en roer goed. Giet het mengsel in 6 dessertbakjes of glaasjes die tegen warmte kunnen. Laat tenminste 4 uur in de koelkast opstijven.
  • Bestrooi de panna cotta met een dun laagje rietsuiker en brand dit met de brander zodat je een mooi crème brûlée laagje krijgt.
  • Serveer met een glaasje licor 43 crème brûlée.

2 gedachten over “Crème brûlée panna cotta met licor 43”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.