Coquille tartaar met pistache en citroenmayonaise

Coquille tartaar met pistache en citroenmayonaise

Ik serveer dit gerechtje als een amuse, maar het kan ook prima als klein voorgerechtje. Als voorgerecht denk ik dat je dit recept ook wel voor 4 personen kunt gebruiken. Ik wilde echt kleine porties, dus gebruikte dit recept voor 6 personen.

Ik ben groot fan van tartaar en ceviche, ik vind zo’n verfijnd gerechtje gewoon een perfecte start van je diner. Je kunt dus veel van dit soort gerechtjes op mijn site verwachten, zeker voor de kerst. Ik start namelijk elk uitgebreid diner eigenlijk wel met een vergelijkbaar gerechtje.

Deze keer ging ik voor een tartaar van coquille (heerlijk!) en fleurde deze heerlijke zoete schelpdieren op met wat fijngehakte pistachenootjes, citroenmayonaise en zalmeitjes en dat is echt een perfect combinatie! Serveer hier een zachtfrisse bubbel bij en je hebt de perfecte starter van je diner 🙂

Smakelijk!

Coquille tartaar met pistache, citroenmayonaise en zalmeitjes
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Coquille tartaar met pistache en citroenmayonaise

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 45 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • serveerring

Ingrediënten

Citroenmayonaise

  • 2 eidooiers
  • 1 citroen
  • zout en peper
  • olijfolie

Coquille tartaar

  • 300 gram verse coquilles
  • handjevol pistachenootjes gepeld en ongezouten
  • zalmeitjes
  • kiemgroenten

Instructies

Citroenmayonaise

  • Mix de eidooier in een keukenmachine met smalle mengkom (of met de garde) samen met een scheutje olijfolie en het sap van 1 citroen tot een goed gemengde massa.
  • Voeg vervolgens steeds een beetje extra olijfolie toe en mix opnieuw. Doe dit totdat je een mooie dikke mayonaise hebt.
  • Breng de mayonaise dan op smaak met peper en zout. Doe over in een (wegwerp) spuitzak, knoop dicht en zet opzij tot serveren.

Coquille tartaar

  • Snijd de coquilles in kleine (even grote) blokjes, dek af en zet opzij. Hak de pistachenootjes grof en leg ook opzij.
  • Verdeel het coquillemengsel en de pistachenootjes in 6 kleine porties en zet 6 bordjes klaar. Verdeel de helft van elke portie door middel van een kleine serveerring op elk bordje.
  • Spuit hier een beetje citroenmayonaise op en strooi er wat pistachenootjes overheen. Schep er dan de andere helft van de portie coquille op.
  • Spuit hier weer wat citroenmayonaise overheen en strooi er de rest van de pistachenootjes overheen.
  • Garneer de coquille tartaar met de zalmeitjes en wat kiemgroenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.