Gin tonic panna cotta

Gin tonic panna cotta

Ik had nog nooit eerder een panna cotta gemaakt, maar wist in de basis wel hoe dit moest. Toch vond ik het spannend om iets met gelatine te doen, eigenlijk alleen omdat ik dat nog nooit had gedaan.Gelukkig viel het allemaal mee en maakte ik deze heerlijke gin en tonic panna cotta. Ik wilde graag iets met gin maken, omdat ik een superlekkere fles gin had gekregen van Drankdozijn. Waar ik ook een heerlijke ceviche mee maakte.

En mij leek een panna cotta wel een goede drager van de heerlijke smaken van een gin en tonic. En dat bleek inderdaad zo te zijn! Denk aan een romige gin tonic en je hebt al een goed idee over de smaken van deze panna cotta! Heerlijk romig, zoet, maar ook een beetje sterk. De alcohol blijft er namelijk goed in zitten. Een heerlijk toetje op een zomeravond, als afsluiter van je barbecue misschien?

Ik vond dit in ieder geval echt een heerlijk idee! En ga dit zeker nog eens vaker maken. En nu ik dan eindelijk eens een panna cotta heb gemaakt, denk ik ook dat vaker te doen! Dit is namelijk gewoon echt heel erg lekker en makkelijk! Misschien eens een keer een panna cotta met cava of met limoncello? of allebei! Zoveel mogelijkheden weer!

Smakelijk 🙂

Gin tonic panna cotta
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Gin tonic panna cotta

Voorbereiding 15 min
Opstijven:4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 15 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 3 gelatineblaadjes à 2 gram per stuk
  • 300 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 90 ml gin
  • 90 ml tonic
  • verse munt (optioneel)
  • frambozen (optioneel)

Instructies

  • Week de blaadjes gelatine in koud water totdat ze zacht zijn. Dit duurt een paar minuutjes. Vaak staat op de verpakking hoelang je de gelatine moet laten weken. Verwarm ondertussen de slagroom en de suiker in een pannetje totdat de suiker is opgelost (net tegen de kook aan). Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg deze toe aan de warme room.
  • Roer totdat je een gladde egale massa hebt. Zeef dit zodat je een super egaal mengsel hebt. Voeg dan de gin en tonic toe en roer goed. Giet het mengsel in 4 dessertglaasjes en laat tenminste 4 uur in de koelkast opstijven. Als je denkt dat ze te vloeibaar blijven: geen paniek, dit komt goed 😉 Garneer de panna cotta's eventueel met verse munt en frambozen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling