Frambozen muffins met witte chocolade

Frambozen muffins met witte chocolade

Muffins zijn echt een heerlijk tussendoortje en zo makkelijk om te maken! Deze keer maakte ik voor Pasen heerlijke fluffy muffins met frambozen en witte chocolade. Een keer wat anders dan de bekende blueberry muffins, maar minstens zo lekker. Zeker omdat er ook nog wat witte chocolade doorheen gaat 🙂

Ik maak altijd graag mooie grote XL muffins, eigenlijk vooral omdat dat er zo mooi uitziet. Maar je kunt natuurlijk ook kleinere muffins maken. Houd dan een iets kortere baktijd aan van 20 tot 25 minuten (test vooral met een satéprikker of ze gaar zijn) en gebruik een gewone cupcakevorm. Je hebt dan wel iets meer buitenkant en iets minder lekkere fluffy binnenkant, maar ook nog heel erg lekker natuurlijk!

Wil je de frambozen muffins langer bewaren, dan kun je ze ook prima invriezen. Ik vries ze vaak per stuk in, zodat je altijd iets lekkers achter de hand hebt voor als je er een keer zin in hebt. Of als je gasten hebt natuurlijk. Laat de muffins dan even een uurtje ontdooien en je hebt weer een heerlijk tussendoortje!

Smakelijk 🙂

Frambozen muffins met witte chocolade
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Frambozen muffins met witte chocolade

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 6 XL muffins
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 120 ml karnemelk
  • 220 gram tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl maizena
  • mespunt zout
  • 125 gram verse frambozen
  • 150 gram witte chocolade
  • extra kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie in een grote mengkom.
  • Roer hier met een garde de witte basterdsuiker en de vanillesuiker doorheen.
  • Meng hier vervolgens de eieren met de garde doorheen.
  • Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel.
  • Hak de witte chocolade grof en schep de frambozen om met een beetje bloem.
  • Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder, maizena en zout goed door elkaar.
  • Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg.
  • Als de droge ingrediënten half zijn opgenomen in het natte mengsel, voeg je de frambozen en gehakte witte chocolade toe. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet.
  • Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag in 6 grote muffin vormen. Strooi vervolgens een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van de muffins.
  • Bak de muffins in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.
  • Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen. Lekker met wat vers opgeklopte slagroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.