Chorizo en gamba’s in rode wijnsaus

Chorizo en gamba’s in rode wijnsaus

Een paar weken geleden ben ik in Valencia geweest en daar had ik heerlijke rauwe chorizo worstjes meegenomen. In Nederland iets lastiger aan te komen, maar je kunt ze bij Crisp bestellen en natuurlijk bij sommige slagers. Ook heeft de Lidl ze zo nu en dan in het (Spaanse) tijdelijke assortiment. Mocht je deze zomer nog in Spanje komen, dan raad ik je aan om ze lekker vanuit daar mee te nemen. Gevacumeerd overleven ze de vlucht prima!

In Spanje zijn ze namelijk wel echt het lekkerst. De chorizo worstjes hebben de structuur van ‘gewone’ verse worst, dus anders dan de gedroogde chorizo worst die je hier in Nederland kunt kopen. In dit gerecht snijd ik de chorizo worstjes in plakjes zodat de smaken goed vrijkomen en de hele saus goed op smaak gebracht wordt. Echt heerlijk!

Ik serveerde lekker grote orzo bij dit gerechtje én stokbrood omdat ik gewoon niet kan kiezen :p Maar één van de twee is al prima. En natuurlijk een salade om ook wat groenten binnen te krijgen 🙂

Smakelijk!

Chorizo worstjes en gamba's in rode wijnsaus met orzo
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Chorizo en gamba’s in rode wijnsaus

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • klont boter
  • 500 gram rauwe chorizo worstjes
  • 2 rode uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 el bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn
  • 100 ml kippenfond
  • 1 tl dikke balsamico azijn
  • 400 gram rauwe gepelde gamba's
  • bosje verse peterselie

Instructies

  • Snijd de chorizo worstjes in stukjes.
  • Verhit de boter in een koekenpan of wokpan en bak hier de chorizo worstjes in totdat ze rondom mooi bruin zijn.
  • Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Voeg toe aan de pan en bak mee totdat de uien mooi zacht zijn.
  • Maak de knoflook en rode peper schoon, snipper deze en voeg ook toe. Bak ongeveer 1 minuutje mee.
  • Voeg nu ook het paprikapoeder en de bloem toe. Bak zo'n 3 minuutjes mee totdat de bloem gaar is.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit ook nog een paar minuten mee.
  • Voeg dan het kippenfond, de rode wijn en balsamico azijn toe.
  • Laat de saus inkoken tot een mooie dikte.
  • Voeg dan de rauwe gamba's toe en roer ze door de warme saus totdat ze nét gaar zijn.
  • Garneer met wat verse peterselie en evt. gedroogde chiliflakes.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer met vers brood en/of orzo en een frisse salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.