Frambozen rolls met witte chocolade

Frambozen rolls met witte chocolade

Ik vind het echt leuk om zoete en hartige broodjes te maken de laatste tijd. En met deze heerlijke rolls kun je echt éindeloos variëren! Ik maakte bijvoorbeeld al eens klassieke cinnamon rolls, maar ook een keer met pistache. En deze keer dus een heerlijke fruitige variant!

Perfect voor moederdag toch? Ook als je niet meer thuis woont, is het superleuk om je moeder met deze zoete broodjes te verrassen. Misschien niet als ontbijt op bed, maar ik weet zeker dat ze er blij mee is 🙂 Of maak ze gewoon een keer lekker voor jezelf, deze broodjes kunnen altijd 🙂

En ook fijn: je kunt ze prima invriezen! Gewoon per 1 of 2 verpakken, en op uit de vriezer halen als je er zin in hebt 🙂 Zo heb je altijd iets lekkers in huis!

Enjoy 🙂

Frambozen rolls met witte chocolade
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Frambozen rolls met witte chocolade

Voorbereiding 20 min
Bereiding 25 min
Rijzen:3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 45 min
Porties: 12 frambozen rolls
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Deeg maken

  • 250 ml lauwwarme melk
  • 1 el suiker
  • 7 gram gedroogde gist
  • 450 gram patentbloem
  • 20 gram witte basterdsuiker
  • 2 eidooiers
  • 60 gram zachte boter
  • 1 tl zout

Vulling en topping

Instructies

Deeg maken

  • Verwarm de melk tot lauwwarm (niet te heet). Roer hier de suiker en de gist met een vork doorheen. Laat 10 minuten staan totdat je gist schuimt. Schuimt het niet? Dan is wellicht je gist niet meer goed of je melk was te heet. Begin in dat geval opnieuw.
  • Kneed er vervolgens met een (stand) mixer met deeghaken de bloem, witte basterdsuiker en eidooiers doorheen. Voeg na 10 minuten kneden de boter (blokje voor blokje toe – voeg pas nieuwe boter toe als de vorige volledig is opgenomen door het deeg). Voeg dan het zout toe en kneed nog 5 minuten.
  • Doe het deeg in een kom en dek af met plasticfolie. Laat 1 tot 1,5 uur rijzen op een warme plek.

Vullen en vormen

  • Bebloem je werkblad en rol het deeg uit tot een mooie rechthoekige lap deeg van ongeveer een halve cm dik.
  • Bestrijk de de deeglap volledig met de frambozen vruchtenpasta. Snijd 2/3 van de frambozen in stukjes en verdeel dit over de vulling.
  • Snijd ook 2/3 van de witte chocolade in stukjes en verdeel dit ook over de vulling.
  • Nu ga je de deeglap zo strak mogelijk oprollen, aan de langste kant. Knijp vervolgens de zijkanten een beetje dicht.
  • Vet een ovenschaal (of ovenschalen) in met olie of boter.
  • Snijd van de rol plakjes af van zo'n 4 cm en leg deze met de snijkant naar boven. Doe dit tot al het deeg op is en je rolletjes allemaal in een ovenschaal liggen. Zorg dat er voldoende ruimte tussen zit zodat ze nog kunnen rijzen!
  • Dek af met plasticfolie en laat ze nog 1 tot 1,5 uur rijzen totdat ze in volume zijn verdubbeld.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en bak de broodjes in 25 minuten mooi gaar. Bestrijk de broodjes met gesmolten boter.

Topping

  • Strooi de rest van de chocolade en frambozen over de frambozen rolls, zodat de chocolade smelt. Laat vervolgens afkoelen onder een theedoek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling