Pecan kaneelbroodjes: Cinnamon rolls

Pecan kaneelbroodjes: Cinnamon rolls

Deze cinnamon rolls zijn lekker! Het duurde even totdat ik het perfecte recept had voor deze kaneelbroodjes, want ik heb hier en daar wat met het deeg lopen experimenteren. Maar zo zijn ze perfect! Heerlijke fluffy broodjes met een zachte vulling van suiker, boter en kaneel. Die in de oven heerlijk smeuïg en plakkerig wordt. Yum!

En de frosting maakt het natuurlijk helemaal af! Maakt het ook wel iets lastiger om ze fatsoenlijk te eten, maar dat nemen we maar voor lief he 😉 Want smaak gaat boven alles natuurlijk!

Als je deze heerlijke pecan cinnamon rolls ooit hebt gehad, dan wil je niet meer anders, geloof mij maar. Ze zijn niet moeilijk om te maken, maar je hebt er wel wat tijd voor nodig, in verband met het rijzen. Perfect voor in het weekend dus! 🙂

Smakelijk.

Pecan kaneelbroodjes met monchou frosting: Cinnamon rolls
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Pecan kaneelbroodjes: Cinnamon rolls

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 25 minuten
Rijzen:3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 45 minuten
Porties: 12 kaneelbroodjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Deeg

  • 250 ml lauwwarme melk
  • 1 el suiker
  • 7 gram gedroogde gist
  • 450 gram patentbloem
  • 20 gram kaneelsuiker
  • 2 eidooiers
  • 60 gram zachte boter
  • 1 tl zout

Vulling

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 2 el kaneel
  • 100 gram pecannootjes
  • gesmolten boter

Monchou frosting

  • 100 gram monchou
  • 50 gram zachte boter
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 100 ml melk

Instructies

Deeg maken

  • Verwarm de melk tot lauwwarm (niet te heet). Roer hier de suiker en de gist met een vork doorheen.
  • Laat 10 minuten staan totdat je gist schuimt. Schuimt het niet? Dan is wellicht je gist niet meer goed of je melk was te heet. Begin in dat geval opnieuw.
  • Kneed er vervolgens met een (stand) mixer met deeghaken de bloem, kaneelsuiker en eidooiers doorheen.
  • Voeg na 10 minuten kneden het zout toe en de boter (blokje voor blokje – voeg pas nieuwe boter toe als de vorige volledig is opgenomen door het deeg). Kneed daarna nog 5 minuten door.
  • Doe het deeg in een kom en dek af met plasticfolie. Laat 1 tot 1,5 uur rijzen op een warme plek.

Vulling

  • Roer de zachte boter met de bruine suiker en de kaneel tot een mooi smeerbaar mengsel.
  • Bebloem je werkblad en rol het deeg uit tot een mooie rechthoekige lap deeg van ongeveer een halve cm dik.
  • Bestrijk de bovenkant met de vulling. Hak de pecannootjes grof en strooi deze over de vulling heen.
  • Nu ga je de deeglap zo strak mogelijk oprollen, aan de langste kant. Knijp vervolgens de zijkanten een beetje dicht.
  • Vet een ovenschaal (of ovenschalen) in met olie of boter.
  • Snijd van de rol plakjes af van zo'n 4 cm en leg deze met de snijkant naar boven. Doe dit tot al het deeg op is en je rolletjes allemaal in een ovenschaal liggen. Zorg dat er voldoende ruimte tussenzit zodat ze nog kunnen rijzen!
  • Dek af met plasticfolie en laat ze nog 1 tot 1,5 uur rijzen totdat ze in volume zijn verdubbeld.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en bak de broodjes in 25 minuten mooi gaar. Bestrijk de broodjes met gesmolten boter en dek af met een theedoek. Laat voleldig afkoelen.

Monchoufrosting

  • Mix voor de frosting eerst de monchou luchtig. Voeg dan de boter toe en mix totdat deze net zo luchtig is als de monchou.
  • Mix er dan voorzichtig de poedersuiker doorheen.
  • Voeg dan het vanille extract en de melk toe en mix goed door elkaar tot een mooi smeuïg mengsel. Wil je de frosting wat dunner hebben, dan kun je meer melk toevoegen.
  • Giet de frosting over de broodjes en geniet!

Notities

Bewaartip! Je kunt de broodjes met de frosting er op ongeveer 1 tot 2 dagen buiten de koelkast bewaren. Maar hoe eerder je ze eet hoe lekkerder.
Wil je ze langer bewaren, bewaar de broodjes dan (goed luchtdicht) buiten de koelkast en de frosting in de koelkast. Verdeel de frosting dan voordat je ze eet, over de broodjes. Of dip je broodjes in de frosting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.