Verwarm de melk tot lauwwarm (niet te heet). Roer hier de suiker en de gist met een vork doorheen.
Laat 10 minuten staan totdat je gist schuimt. Schuimt het niet? Dan is wellicht je gist niet meer goed of je melk was te heet. Begin in dat geval opnieuw.
Kneed er vervolgens met een (stand) mixer met deeghaken de bloem, kaneelsuiker en eidooiers doorheen.
Voeg na 10 minuten kneden het zout toe en de boter (blokje voor blokje - voeg pas nieuwe boter toe als de vorige volledig is opgenomen door het deeg). Kneed daarna nog 5 minuten door.
Doe het deeg in een kom en dek af met plasticfolie. Laat 1 tot 1,5 uur rijzen op een warme plek.
Vulling
Roer de zachte boter met de bruine suiker en de kaneel tot een mooi smeerbaar mengsel.
Bebloem je werkblad en rol het deeg uit tot een mooie rechthoekige lap deeg van ongeveer een halve cm dik.
Bestrijk de bovenkant met de vulling. Hak de pecannootjes grof en strooi deze over de vulling heen.
Nu ga je de deeglap zo strak mogelijk oprollen, aan de langste kant. Knijp vervolgens de zijkanten een beetje dicht.
Vet een ovenschaal (of ovenschalen) in met olie of boter.
Snijd van de rol plakjes af van zo'n 4 cm en leg deze met de snijkant naar boven. Doe dit tot al het deeg op is en je rolletjes allemaal in een ovenschaal liggen. Zorg dat er voldoende ruimte tussenzit zodat ze nog kunnen rijzen!
Dek af met plasticfolie en laat ze nog 1 tot 1,5 uur rijzen totdat ze in volume zijn verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en bak de broodjes in 25 minuten mooi gaar. Bestrijk de broodjes met gesmolten boter en dek af met een theedoek. Laat voleldig afkoelen.
Monchoufrosting
Mix voor de frosting eerst de monchou luchtig. Voeg dan de boter toe en mix totdat deze net zo luchtig is als de monchou.
Mix er dan voorzichtig de poedersuiker doorheen.
Voeg dan het vanille extract en de melk toe en mix goed door elkaar tot een mooi smeuïg mengsel. Wil je de frosting wat dunner hebben, dan kun je meer melk toevoegen.
Giet de frosting over de broodjes en geniet!
Notes
Bewaartip! Je kunt de broodjes met de frosting er op ongeveer 1 tot 2 dagen buiten de koelkast bewaren. Maar hoe eerder je ze eet hoe lekkerder.Wil je ze langer bewaren, bewaar de broodjes dan (goed luchtdicht) buiten de koelkast en de frosting in de koelkast. Verdeel de frosting dan voordat je ze eet, over de broodjes. Of dip je broodjes in de frosting.