Ei wraps met Teriyaki groenten

Ei wraps met Teriyaki groenten

Ik heb weer een keer een gezond recept voor je! Ik ben persoonlijk (meestal) niet zo heel erg bezig met gezond eten en eet vooral wat ik lekker vind. En soms heb je van die dagen dat je gewoon lekker veel groenten wil eten. Bij mij was dat nadat ik weer een weekend veel te veel had gegeten, met name vlees.. En dan heb ik de maandag daarna vaak zin in wat gezonder eten met lekker veel groenten.

Dus toen manlief met een paar ideetjes kwam (uit mijn spreadsheet met ongeveer 4.500 receptideeën :p), had ik in deze optie het meeste zin! Ik besloot er een teriyaki sausje bij te maken, omdat dat zo lekker is! Deze teriyaki saus vind je in meer van mijn recepten terug 🙂 En dan heb je dus deze super simpele omeletwraps met Japanse groenten en homemade teriyaki saus.

Wat gezonder, maar nog steeds net zo lekker 🙂 Ik maakte een vegetarische variant. Maar als je het lekker vindt, kun je er ook wat stukjes kippendijen bij bakken. Of beefreepjes misschien. Persoonlijk vond ik het niet nodig en vond ik het juist wel lekker zo vegetarisch. Maar smaken verschillen natuurlijk!

Geniet ervan 🙂

Ei wraps met Teriyaki groenten
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Ei wraps met Teriyaki groenten

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Ei-wraps (omelet)

  • 8 eieren
  • zout en peper

Teriyaki saus

  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember van ongeveer 2 cm
  • 8 el lichte sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el palmsuiker
  • 3 el honing
  • 3 tl citroensap
  • 1 el rijstazijn
  • 50 ml water
  • 3 tl maizena

Japanse groenten

  • 2 rode uien
  • 200 gram sugarsnaps
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 100 gram taugé
  • bosje verse koriander
  • gezouten cashewnoten

Instructies

Omeletjes bakken

  • Kluts telkens 2 eieren met wat peper en zout. Bak 4 omeletjes en houd ze warm terwijl je de rest doet.

Teriyaki saus

  • Maak de knoflook en de gember schoon. Pers de knoflook uit en rasp de gember. Meng dit met de overige ingrediënten voor de teriyaki saus, behalve de maizena en het water!
  • Doe dit in een steelpannetje en verwarm dit tot net aan de kook. Roer dan het water met de maizena tot een wit papje en voeg dit toe aan de warme teriyaki saus. Verwarm totdat je een mooie dikke glanzende saus hebt. Laat op zo laag mogelijk vuur staan totdat je het nodig hebt.

Japanse groenten

  • Maak de rode uien schoon en snijd in partjes. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan en bak hier de uienpartjes in.
  • Maak ondertussen de sugarsnaps schoon en voeg deze ook toe aan de pan. Bak een paar minuutjes mee.
  • Maak dan de champignons schoon en snijd deze in parten. Voeg deze ook toe aan de pan en bak ook een paar minuutjes mee.
  • Maak dan de courgette schoon en snijd in blokjes. Voeg deze ook toe aan de pan. Bak alles totdat alles gaar is (proeven!). Voeg dan de taugé toe en roer even kort door.
  • Voeg de teriyaki saus toe en roer alles goed door elkaar. Serveer de groenten in de omelet-wraps en bestrooi met cashewnoten en verse koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.