Libanese wraps met kip kebab salade, granaatappel en amandelen

Libanese wraps met kip kebab salade

Ik kreeg laatst een borrelpakket met de Johma kip kebab salade. En toen ik jullie op Instagram vroeg of ik er een recept mee moest bedenken, reageerden de meesten met ja. Dus hierbij een recept met de Johma kip kebab salade!

Ik wilde leuke hapjes maken maar dan anders dan de standaard wrap hapjes die je normaal voorbij ziet komen. Ondanks dat, is het toch een wrap geworden :p Maar dan wel een wrap zoals je ‘m waarschijnlijk nog nooit geproefd hebt! Een heerlijke wrap van Libanees platbrood, met naast de kip kebab salade, ook nog heerlijke andere Oosterse smaken.

De rucola maakt het een beetje scherp en pittig, de granaatappel lekker fris, de sumak juist weer een beetje zuur en de amandelen geven een heerlijke crunch mee. Eigenlijk alles dat je in een goed hapje nodig hebt! 🙂 Hopelijk kan ik je inspireren eens wat anders smaakcombinaties te proberen!

Smakelijk 🙂

Libanese wraps met kip kebab salade, granaatappel en amandelen
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Libanese wraps met kip kebab salade

Voorbereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 wraps
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 4 Libanese platbroden (van de Turkse supermarkt bijvoorbeeld)
  • 1 bakje Johma kip kebab salade
  • 1 zak rucola
  • 1 granaatappel
  • 2 handjes ongezouten amandelen
  • sumak
  • peper

Instructies

  • Verwarm de Libanese platbroden een halve minuut in de magnetron om ze iets soepeler te maken. Smeer ze aan 1 kant in met de kip kebab salade.
  • Verdeel hier wat rucola overheen. Halveer de granaatappel en sla de pitjes eruit met een pollepel. Hak de amandelen fijn. Verdeel ook de amandelen en granaatappelpitjes over de platbroden. Bestrooi als laatste nog met wat sumak en versgemalen peper.
  • Rol ze zo strak mogelijk op. Leg ze eventueel nog even in de koelkast (strak ingepakt in folie) zodat ze steviger blijven. Snijd ze net voor het serveren in plakjes en serveer met handige prikkertjes erbij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.