Afghaanse mini seekh kebab

Afghaanse mini seekh kebab

Ik maakte deze leuke mini seekh kebab als onderdeel van een Afghaanse avond! We startten als voorgerechtje met deze seekh kebab, samen met zelfgemaakte bolani (die er stiekem meer uitzagen als empanada’s, maarja dat zijn gewoon mijn vouwkunsten :p) Daarna aten we heerlijke zelfgemaakte mantu en eindigden we met een saffraan firni. Mocht je nog inspiratie zoeken voor meer Afghaanse recepten, check die dan ook even!

Normaal gesproken zijn seekh kebab eigenlijk mooie lange kebabs. Maar omdat ik het graag als voorgerechtje wilde serveren, koos ik ervoor om mini’s te maken. Wil je deze seekh kebab als hoofdgerecht eten? Dan kan dat natuurlijk ook. Maak er dan langere kebabs van en overweeg om de het recept te verdubbelen.

Ik serveerde twee dipsausjes bij de kebabs (zie onder het recept) die er heerlijk bij pasten! Maar de kebabs zijn zo ook al heel erg lekker, dus heb je geen zin om dipjes te maken, dan kun je ze ook gewoon zo serveren (maar zou de dips zelf wel aanraden).

Enjoy!

Afghaanse mini seekh kebab
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Afghaanse mini seekh kebab

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • tapasprikkers
  • hakmolen (van keukenmachine)

Ingrediënten

  • 400 gram lamsgehakt
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl sumak
  • zout en peper
  • 1 groene of rode peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • bosje munt alleen de blaadjes
  • bosje koriander

Instructies

  • Meng het gehakt met de koriander, komijn, kurkuma, chilipoeder en sumak. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Maak de groene of rode peper schoon en verwijder de pitjes. Snijd fijn en meng dit ook door het gehakt.
  • Maak de ui en knoflook schoon en snipper beiden. Doe dit ook bij het gehakt.
  • Pluk de muntblaadjes van een bosje verse munt. Hak dit ook fijn en meng ook door het gehakt.
  • Doe het gehakt in de hakmolen (van de keukenmachine of blender) en hak het gehakt mooi fijn totdat je een soort sliertjes ziet.
  • Maak je handen een beetje nat en vorm mooie langwerpige kebabs aan de tapasprikkers.
  • Dek de seekh kebab af en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grillpan en grill de seekh kebab rondom mooi bruin. Serveer evt. met onderstaande dipsausjes!

Notities

Lekker om te dippen in:
Groene chutney:
  • bosje peterselie
  • bosje munt
  • bosje koriander
  • 50 gram cashewnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 groene pepers
  • 50 ml witte wijnazijn
  • peper en zout
 
Maak de knoflook en pepers schoon. Pureer alles in een keukenmachine tot een mooie groene chutney.
Yoghurtdip:
  • 250 ml magere yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • bosje verse munt
 
Maak de knoflook schoon en hak deze samen met de muntblaadjes fijn. Pers hier het sap van 1 limoen bij en roer goed door elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.