Borani Kadoo: Afghaanse gestoofde pompoen

Borani Kadoo: Afghaanse gestoofde pompoen

Ik had besloten om Afghaanse mantu te maken, dus toen maakte ik gelijk even gebruik van de situatie en maakte ik ook een heerlijk Afghaans bijgerechtje en toetje. Een heel menu zodat ik meteen wat lekkere receptjes bij elkaar heb. Ik heb even gezocht wat ik voor lekkere bijgerechten kon vinden in de Afghaanse keuken en toen is het deze Borani Kadoo geworden.

Eigenlijk hoort dit gerecht heel erg zoet te zijn. En ik ben best wel van zoet hoor, maar te zoet hoeft van mij niet. En daar staat (onder andere) de Afghaanse keuken voor een deel wel om bekend (bij mij in ieder geval). In principe natuurlijk meer de toetjes dan de gerechten voor het avondeten. Maar ik wilde dus graag voorkomen dat dit gerecht echt megazoet werd.

Daarom heb ik er wat minder suiker in gedaan dan wat de meeste recepten aangaven. Verder heb ik me wel (een beetje) aan de ingrediënten gehouden die de meesten gebruiken in een Borani Kadoo. Maar heb ik er vooral ook voor gezorgd dat deze gestoofde pompoen heerlijk aansloot bij de zelfgemaakte mantu. En dat is goed gelukt! Dus daar ben ik erg blij mee 🙂 Wil je dit gerechtje ook proberen? Bekijk dan ook vooral eens mijn andere Afghaanse gerechten en maak een heerlijke Afghaanse maaltijd!

Smakelijk!

Borani Kadoo: Afghaans bijgerecht van gestoofde pompoen
Pin recept Delen op Facebook
5 van 3 stemmen

Borani Kadoo: Afghaanse gestoofde pompoen

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

 • 1 flespompoen
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • stukje gember
 • 1 tl kurkuma
 • 1 el gemalen koriander
 • 1 tl chilipoeder
 • 1 el tomatenpuree
 • 2 el kristalsuiker
 • kippenbouillon
 • peper (en zout)

Yoghurtdressing

 • 150 ml magere yoghurt
 • 1 teentje knoflook
 • verse munt

Instructies

 • Schil de flespmpoen en snijd deze in blokjes. Zet opzij totdat je deze nodig hebt. Maak de ui, knoflook en gember schoon, snijd grof in stukjes en pureer dit in de keukenmachine of met de blender tot een puree. Bak de puree in een scheutje zonnebloemolie. Voeg de kurkuma, koriander en het chilipoeder toe en bak eventjes mee.
 • Voeg vervolgens de tomatenpuree en suiker toe en roer goed door. Voeg de pompoen toe en zoveel bouillon dat de pompoen net niet onder staat. Roer goed door en laat de pompoen in 20 minuutjes gaar stoven.
 • Maak ondertussen de yoghurt dressing door de knoflook schoon te maken en deze uit te persen en te mengen met de yoghurt. Hak daarna de munt fijn en roer dit ook door de yoghurt heen. Besprenkel de pompoen met de yoghurt en eventueel wat chilipoeder en serveer als bijgerecht.

2 gedachten over “Borani Kadoo: Afghaanse gestoofde pompoen”

 • 5 sterren
  Dit is het beste Afghaanse pompoen rezept online!! Wij hebben jaren een rezept gezocht, die dezelfde smaak heeft als dit schotel bij onze leukste Afghaanse restaurant in London, en eindelijk heb ik dat hier gevonden! Hartelijk bedankt Evie! (En excuses voor mijn niet zo goed Nederlands, ik leer nog!)

  • Wat een geweldig compliment! Echt heel erg bedankt 🙂 Je Nederlands is prima hoor! Succes met je Nederlandse les en hopelijk kun je nog vaak van dit gerecht genieten.

   Groetjes,
   Evie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.