Pasta met pompoen, salie en speck

Pasta met pompoen, salie en speck

Ik had nog een half blikje pompoenpuree staan, dus daar maakte ik deze heerlijke pasta mee. Ik zag al wel eens vaker pastasaus van pompoen langskomen en dat leek me ook wel eens interessant om te proberen 🙂 Ook had ik nog wat Italiaans speck liggen, dus dat ging er ook bij!

Samen met wat heerlijke salieblaadjes uit eigen tuin. Plant voor de gein eens salie in je tuin, die doet het zo goed, kom je nooit meer vanaf 😉 Geldt trouwens ook voor laurier, superfijn om in de tuin te hebben!

Maar weer terug naar het recept 😉 Deze pasta met pompoen, speck en lekker veel kaas smaakt echt fantastisch én is zo klaar. Dus helemaal perfect voor een doordeweekse avond als je niet lang in de keuken wil staan! Ik zeg: proberen!

Geniet ervan 🙂

Pasta met pompoensaus, salie en speck
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pasta met pompoen, salie en speck

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram pasta naar keuze
  • klontje boter
  • 200 gram speck
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram pompoenpuree uit blik
  • 100 ml kookroom
  • 1 tl citroensap
  • verse nootmuskaat naar smaak
  • 40 gram geraspte pecorino
  • zout en peper
  • paar blaadjes salie

Garnering

  • walnoten
  • extra salie
  • extra pecorino

Instructies

  • Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente. Bewaar wat van het pastawater voor de saus.
  • Snijd het speck in blokjes. Verhit de boter in een wokpan en bak hierin het speck mooi krokant.
  • Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg deze ook toe aan de pan en bak even mee totdat ze gaar zijn.
  • Maak dan de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan de pan en bak nog 1 tot 2 minuutjes mee.
  • Voeg vervolgens de pompoenpuree en de kookroom toe samen met een soeplepel van het achtergehouden pastawater.
  • Breng de saus op smaak met citroensap, verse nootmuskaat pecorino, zout en peper.
  • Hak de saliebladjes fijn en roer deze ook door de pasta. Is de pastasaus nog wat dik, voeg dan nog wat pastawater toe.
  • Garneer de pasta met grofgehakte walnoten, fijngehakte salie en geraspte pecorino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.