Risotto met Ruby port en salie

Risotto met Ruby port en salie

Voor Warre’s ging ik aan de slag met hun Ruby port. En daar maakte ik deze simpele vegetarische risotto mee. Met krokante salieblaadjes, pijnboompitjes en lekker veel parmezaanse kaas! Ik vond de port heerlijk in de risotto, maar te zoet om er ook nog een glaasje bij te drinken, ik zou als begeleider dus kiezen voor een lekker glaasje rood, om vervolgens af te sluiten met een portje (en misschien een kaasplankje erbij?).

Ik vind koken met drank altijd heel erg leuk en lekker. En ook met port kun je heerlijk koken! Zo maakte ik bijvoorbeeld al eens deze Portugese kip in witte port, hertenbiefstuk met portsaus, Portugese stoof en port macarons. Probeer het vooral zelf eens uit! Zal je niet teleurstellen 🙂

En wat deze risotto betreft: gewoon een mooie simpele risotto. Serveer er een lekkere frisse salade bij en bestrooi de risotto rijkelijk met pijnboompitjes kaas en salieblaadjes.

Geniet ervan!

Risotto met ruby port, parmezaan en krokante salie
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Risotto met Ruby port en salie

Voorbereiding 10 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 40 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • scheutje olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 350 gram risottorijst
  • 250 ml Ruby port
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 75 gram parmezaanse kaas of pecorino
  • 15 – 20 blaadjes salie
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 70 gram boter
  • zout en peper

Instructies

  • Maak de sjalotjes schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit hier de sjalotjes in aan.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan de sjalot in de pan en bak nog 1 minuutje mee.
  • Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan de port toe en blijf roeren totdat deze is opgenomen.
  • Voeg vervolgens soeplepel voor soeplepel de bouillon toe totdat de rijst gaar is. Voeg telkens pas een nieuwe soeplepel toe als de vorige volledig is opgenomen door de rijst.
  • Bak ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat deze mooi bruin zijn. Zet opzij.
  • Verhit een flink laagje olie in een pan, en 'frituur' hier de salie blaadjes in totdat ze mooi krokant zijn, dit duurt maar ongeveer een halve minuut. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Voeg als laatste de parmezaan en boter toe aan de risotto, roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de risotto met de pijnboompitjes en salieblaadjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling