Salted caramel brownies

Salted caramel brownies

Een hele tijd terug deelde ik al een basisrecept voor fudge brownies met je. En dat recept is zó lekker, dat ik er een leuke variant op wilde maken. Dat zijn deze salted caramel brownies geworden. die misschien nog wel lekkerder zijn dat het basisrecept! Probeer ze vooral allebei om een goede keuze te kunnen maken :p

En wat maakt een goede brownie nog lekkerder? Goede chocolade natuurlijk! Dus gebruikte ik 2 repen Tony’s chocolonely salted caramel om deze brownie nog lekkerder te maken. Want persoonlijk vind ik dat de lekkerste salted caramel repen.

Om het beste resultaat brownie te krijgen, zet je de brownie nog even in de koelkast.. Lastig, omdat je dan geduld moet hebben voordat je eraan kunt beginnen, maar daardoor wordt je brownie wel lekkerder, dus ik zou het toch doen 😉

Smakelijk!

Salted caramel brownies met hazelnoten
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Salted caramel brownies

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 1 brownie
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Brownie

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram Tony's chocolonely salted caramel
  • 3 grote eieren
  • 270 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram bloem
  • 40 gram cacao
  • 1 staafje oplosespresso
  • grof zeezout
  • handjevol geroosterde hazelnoten

Topping

  • 160 gram Tony's chocolonely salted caramel
  • extra geroosterde hazelnoten (grof gehakt)
  • extra grof zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de boter en de chocolade in stukjes en smelt dit au ban marie boven een pan kokend water (laat de schaal met chocolade het water niet aanraken). Roer goed door totdat alle stukjes gesmolten zijn. Laat de gesmolten chocolade op kamertemperatuur komen.
  • Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker in ongeveer 10 minuutjes tot een volle bleke romige crème die ongeveer in hoeveelheid is verdubbeld. Doe hier de gesmolten chocolade bij en mix alles door elkaar totdat het één glad geheel is.
  • Zeef hier vervolgens de bloem, espresso en cacao boven en voeg lekker veel grof zeezout toe naar smaak. Doe er ook een handjevol geroosterde hazelnoten bij. Spatel alles door tot een mooi egaal beslag.
  • Doe een stuk bakpapier in een cake- of bakblik. Laat het uitsteken zodat je straks de brownie er gemakkelijk uit kunt tillen. Bak de brownie in zo'n 25 minuten gaar. Beweeg de brownie op en neer om te kijken of de binnenkant nog wiebelig is. Als dat zo is, is de brownie nog niet helemaal gaar. Bak de brownie dan nog 5 minuutjes extra.
  • Laat de brownie daarna volledig afkoelen in het bakblik en daarna nog ongeveer een uurtje in de koelkast.
  • Smelt de extra chocolade en giet deze over de brownie heen, smeer uit met een mes en bestrooi met grof gehakte hazelnoten en extra zeezout. Laat de chocolade uitharden in de koelkast.
  • Snijd de brownie daarna in stukjes. Je kunt 'm dan gewoon buiten de koelkast bewaren. Bewaar je 'm toch in de koelkast, haal de brownie dan ruim voordat je 'm wil eten uit de koelkast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling