Ik kreeg een heerlijk stroopwafel pakketje van Daelmans en dan vind ik het leuker om er iets mee te maken dan om ze gewoon op te eten. Een deel van het pakketje verdween in de lunchtrommel van mijn vriend en met de rest maakte ik deze heerlijke stroopwafel brownies! Want brownies lenen zich perfect voor experimentjes met verschillende smaken 🙂
Ik spatelde wat stukjes stroopwafel door het beslag en hield een deel achter om de bovenkant van de brownie mee te versieren. Deze kun je gewoon meebakken namelijk. Ze worden dan wel iets donkerder bovenop en er smelt wat stroop uit de stroopwafels, maar dat maakt het juist nog lekkerder!
Natuurlijk hoef je niet per se de stroopwafels van Daelmans te gebruiken, koop gewoon een pakje van je favoriete stroopwafels en ga aan de bak!
Smakelijk 🙂
Stroopwafel brownies
Extra benodigdheden
- vierkante springvorm
Ingredients
- 180 gram ongezouten roomboter
- 200 gram pure chocolade
- 3 grote eieren op kamertemperatuur
- 270 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram tarwebloem
- 40 gram cacao
- mespunt zout
- 1 pak stroopwafels
Instructions
- Snijd de boter en de chocolade in stukjes en smelt dit au ban marie boven een pan kokend water (laat de schaal met chocolade het water niet aanraken).
- Roer goed door totdat alle stukjes gesmolten zijn. Laat de gesmolten chocolade op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker in ongeveer 10 minuutjes tot een volle bleke romige crème die ongeveer in volume is verdubbeld.
- Doe hier de gesmolten chocolade bij en mix alles door elkaar totdat het één glad geheel is. Zeef hier vervolgens de bloem en cacao boven en spatel alles door tot een mooi egaal beslag.
- Snijd de stroopwafels in stukjes. Houd een paar stukken achter voor de topping. Spatel de stukjes stroopwafel door het beslag.
- Doe een stuk bakpapier in een cake- of bakblik. Laat het uitsteken zodat je straks de brownie er gemakkelijk uit kunt tillen.
- Doe het beslag in de brownie vorm en strijk glad. Leg hier de achtergehouden stukjes stroopwafel bovenop. Bak de brownie in een half uurtje gaar. Beweeg de brownie op en neer om te kijken of de binnenkant nog wiebelig is. Als dat zo is, is de brownie nog niet helemaal gaar. Bak de brownie dan nog 5 minuutjes extra.
- Laat de brownie daarna volledig afkoelen in het bakblik en daarna nog ongeveer een uurtje in de koelkast. Snijd daarna de brownie in stukjes en bewaar in een luchtdichte doos of eet direct op!