‘Nduja saucijzenbroodjes met cheddar

‘Nduja saucijzenbroodjes met cheddar

Heb je al wel eens gehoord van ‘nduja? Dat is een soort Italiaanse smeerbare pittige chorizoworst. En dat kun je echt op heel veel verschillende manieren gebruiken! Deze keer mengde ik het door gehakt, om er heerlijke spicy saucijzenbroodjes van te maken. En daardoor wordt je saucijzenbroodje écht anders dan je gewend bent.

En om het nóg beter te maken, vulde ik de saucijzen met kaas, want kaas maakt alles beter, toch? In dit geval cheddar en mozzarella, omdat dat zo mooi smelt, en dat wil je in deze heerlijke ‘nduja saucijzenbroodjes 🙂

Perfect als borrelhapje! Op een feestje of gewoon als je ’s avonds lekker wil gaan borrelen met je partner of met vrienden 🙂 Heb je er nog over? Je kunt ze ook prima invriezen of de volgende dag als lunch eten. Verwarm ze dan nog even in de oven, dan zijn ze het lekkerst.

Smakelijk!

'Nduja saucijzenbroodjes met gehakt, mozarella en cheddar
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

‘Nduja saucijzenbroodjes met cheddar

Voorbereiding 15 min
Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 35 min
Porties: 12 saucijzenbroodjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 400 gram worstvlees van varkensbraadworst
  • 1 el paprikapoeder
  • 200 gram 'nduja
  • zout en peper
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 100 gram geraspte cheddar
  • paneermeel
  • 1 rol Tante Fanny bladerdeeg
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal het vlees uit de worstjes en meng dit met het paprikapoeder en de 'nduja. Breng goed op smaak met peper en zout en kneed zo kort mogelijk door, totdat het goed gemengd is.
  • Meng de cheddar en mozzarella door elkaar en zet klaar in een kommetje
  • Snijd het bladerdeeg in 2 even grote stukken, zodat je twee mooie langwerpige vierkanten hebt. Verdeel ook het gehakt in 2 delen.
  • Strooi wat paneermeel over het bladerdeeg, waar je zo het worstvlees op gaat leggen.
  • Verdeel 1 deel van het gehakt over 1 van de langwerpige stukken deeg. Let daarbij op dat je nog voldoende bladerdeeg moet hebben om er straks overheen te vouwen.
  • Maak het gehakt wat plat en verdeel de kaas er overheen. Vouw het gehakt dicht (om de kaas heen) en vouw dan ook het bladerdeeg dicht totdat je een mooie lange bladerdeeg saucijs hebt. Druk de zijkanten dicht met een vork.
  • Snijd in mini sauzijcenbroodjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe hetzelfde met de andere helft van het deeg, het vlees en de kaas.
  • Bestrijk de saucijzenbroodjes met een losgeklopt eitje en bak 20 minuutjes in de oven totdat ze gaar zijn.
  • Er zal aardig wat vet uit het vlees komen, haal de saucijzenbroodjes daarom na het bakken van de bakplaat af en laat ze afkoelen op een rooster.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling