Brosse kaaskoekjes met cheddar

Brosse kaaskoekjes met cheddar

Een vriendin van mij wil altijd de cheddar kaaskoekjes van de Sligro, maar dat zijn de koekjes die echt áltijd op zijn.. En wat doe je als je iets wil, maar het niet kan vinden? Het zelf maken natuurlijk! Dus ging ik voor haar aan de slag met mijn versie van de Sligro brosse cheddar koekjes!

En die zijn hartstikke lekker geworden. Kan ook niet anders natuurlijk, want kaas :p Bij kaaskoekjes is het denk ik wel belangrijk welke kaas je gebruikt. Nou ben ik zelf echt fan van cheddar én van Parmezaanse kaas, dus voor mij was dit een no-brainer. Maar kaaskoekjes met andere kaassoorten zullen ook zeker lekker zijn! Nu ben ik zelf bijvoorbeeld ook heel erg benieuwd naar old Amsterdam koekjes.. Dus er zullen vast nog varianten online verschijnen 😉 Voor nu kun je in ieder geval prima vooruit met deze heerlijke cheddar kaaskoekjes!

Geniet ervan 🙂

Brosse kaaskoekjes met cheddar en parmezaanse kaas
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Brosse kaaskoekjes met cheddar

Voorbereiding 15 min
Bereiding 30 min
Rusten:30 min
Totale bereidingstijd: 1 uur 15 min
Porties: 30 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Deeg

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram tarwebloem
  • 120 gram geraspte cheddar
  • 1 tl zout

Afmaken

  • 1 ei
  • geraspte parmezaanse kaas

Instructies

Deeg maken

  • Snijd de boter in kleine blokjes en kneed samen met de bloem, het zout en cheddar totdat het net een samenhangend deeg is. Je wil het niet langer kneden dan nodig is.
  • Maak een bol van het deeg en druk het met je handen plat, pak het in plasticfolie in en leg het een half uur in de koelkast om weer koel en stevig te worden.

Koekjes maken

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat alvast met bakpapier.
  • Strooi wat bloem over je werkblad. Leg hier het deeg op en strooi ook wat bloem bovenop het deeg. Rol het deeg uit tot een mooie dunne vierkante lap.
  • Rol je deeg mooi strak op totdat je een mooie deegrol hebt. Snijd hier koekjes van, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Doe dit totdat al het deeg op is.
  • Kluts het eitje en bestrijk de koekjes hiermee. Bestrooi nog met wat extra parmezaanse kaas en bak ze in zo'n 15 minuten mooi gaar en knapperig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling