Brosse kaaskoekjes met truffel

Brosse kaaskoekjes met truffel

Ik heb al eens eerder kaaskoekjes gemaakt, maar deze keer gaf ik ze een kleine upgrade door er truffelpuree in te verwerken. Ik vind truffel namelijk heerlijk! En het maakt deze brosse kaaskoekjes nóg lekkerder. Maar niet iedereen houdt van truffel natuurlijk, dus de ‘gewone’ kaaskoekjes zijn ook nog een lekkere variatie 🙂

Als je een keer wat hartigs wil bakken in plaats van iets zoets, dan zijn deze truffelkoekjes een mooi alternatief. Serveer ze op een feestje of als onderdeel van een borrelplank.

Als je ze goed verpakt zijn de truffelkoekjes zeker wel een paar dagen te bewaren. Natuurlijk het lekkerst als ze nog vers en lekker krokant zijn. Maar ze blijven zeker nog wel een paar dagen lekker.

Geniet ervan!

Brosse kaaskoekjes met truffel
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Brosse kaaskoekjes met truffel

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Rusten:30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 30 kaaskoekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Koekjesdeeg

  • 150 gram gezouten roomboter
  • 200 gram tarwebloem
  • zout en peper
  • 80 gram geraspte cheddar
  • 1 el truffelpuree of truffeltapenade

Afwerking

  • 1 ei
  • parmezaanse kaas
  • gedroogde truffel(flakes) of truffelpoeder

Instructies

  • Snijd de boter in kleine blokjes en kneed samen met de bloem, wat zout en peper, de truffelpuree en cheddar totdat het net een samenhangend deeg is. Je wil het niet langer kneden dan nodig is.
  • Maak een bol van het deeg en pak het in plasticfolie in en leg het een half uur in de koelkast om weer koel en stevig te worden.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat alvast met bakpapier.
  • Pak telkens een stukje van het deeg en maak hier een bolletje van. Druk deze plat op de bakplaat. Ga zo door totdat al het deeg op is.
  • Kluts het eitje en bestrijk de koekjes hiermee. Bestrooi nog met wat extra parmezaanse kaas, gedroogde truffel(flakes) (en evt. zout en peper) en bak ze in zo'n 15 minuten mooi gaar en knapperig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.