Kip in mosterdroomsaus

Kip in mosterdroomsaus

Mijn vriend is gék op mosterd.. Dus besloot ik lekkere malse kippendijen in een mosterdroomsausje te maken. Wordt hij gegarandeerd gelukkig van namelijk 🙂 Dit recept viel hier thuis dus heel erg in de smaak! Het is wel écht mosterdkip, want de saus smaakt heel erg naar mosterd. Ik vind dat lekker, maar ben je iets minder mosterdfan, dan kun je natuurlijk ook wat minder mosterd toevoegen.

Ik serveerde wat tagliatelle bij de mosterdkip, met een frisse salade erbij. Maar je kunt hier ook bijvoorbeeld rijst, brood of orzo bij serveren. Allemaal lekker! Of bloemkoolrijst voor een koolhydraatarm alternatief.

Perfect gerechtje voor in het weekend vind ik! Kost iets meer moeite en tijd, dus beter om dit in het weekend te maken dan doordeweeks. Doordeweeks wil je namelijk niet te lang in de keuken staan, ik weet dat ik daar in ieder geval vaak geen zin in heb 😉

Smakelijk!

Kip in mosterdroomsaus
Pin recept Delen op Facebook
4 van 1 stem

Kip in mosterdroomsaus

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo kippendijen
  • peper en zout
  • 2 el boter
  • 2 uien
  • 2 el bloem
  • 200 ml witte wijn
  • 400 ml kippenfond
  • 4 el grove mosterd
  • 250 ml kookroom

Instructies

  • Kruid de kippendijen rondom goed met peper en zout.
  • Verhit 2 el boter in een stoofpan. Bak hier de kip in rondom bruin.
  • Maak ondertussen de uien schoon en snijd deze in ringen. Bak de uienringen ook even met de kip mee totdat ze net glazig zijn.
  • Voeg dan de bloem toe en bak dit ook een paar minuten mee.
  • Blus af met de witte wijn. Roer goed los totdat de bloem in de wijn is opgenomen.
  • Voeg dan het kippenfond en de mosterd toe. Roer goed door totdat je een egale saus hebt.
  • Zet het vuur wat lager en laat ongeveer 45 minuten tot 1 uurtje stoven totdat de kip gaar is en de saus flink ingekookt.
  • Roer er dan de kookroom doorheen en laat nog ongeveer 15 minuten inkoken tot een mooie romige mosterdsaus. Breng evt. op smaak met extra peper en zout.
  • Lekker met verse pasta en een frisse salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.