Chocoladetoetje met Leffe Ruby fruitbier

Chocoladetoetje met Leffe Ruby fruitbier

Ik maakte dit recept voor een superleuke samenwerking met Hopt! Als je me al wat langer kent dan weet je dat ik erg graag kook met drank en vooral met bier. Dus toen Hopt me vroeg of ik een recept voor ze wilde ontwikkelen, hoefde ik natuurlijk geen moment te twijfelen! Hopt stuurde me een prachtig pakket op met allemaal interessante biertjes, waarvan ik alleen de Karmeliet al kende. Superleuk dus om middels zo’n bierpakket ook nieuwe biertjes te leren kennen 🙂

Nou ben ik best een groot fan van fruitbiertjes, maar wat mij betreft hoeven ze niet megazoet te zijn. En voor mijn smaak was deze Leffe Ruby perfect! Niet te zoet, met heerlijke tonen van rood fruit. Natuurlijk had ik al een idee wat ik hiermee wilde maken, maar ik moest natuurlijk wel nog even proeven of de smaak van het biertje wel echt bij mijn idee paste en dat pakte gelukkig perfect uit!

Want wat past er nou beter bij rood fruit dan chocolade? Ik ken niet veel betere combi’s moet ik eerlijk zeggen 😉 Dus maakte ik er dit heerlijke chocoladetoetje van. In het begin was ik bang dat het niet zou opstijven.. omdat het best wel vloeibaar was toen ik het in de koelkast zette. Maar de verhoudingen bleken achteraf gelukkig perfect! De chocolade is stevig, maar toch nog heerlijk smeuïg. Het is niet zo luchtig als een mousse, maar wel super smeuïg zodat het toch heerlijk op je tong smelt.

Ik moet eerlijk zeggen dat dit chocoladetoetje nu al een van mijn favoriete recepten van heel Eviekookt is. Dit chocoladetoetje is namelijk echt zó megalekker! En zeg nou eerlijk: dit toetje staat prachtig op de kersttafel maar is ook de perfecte afsluiter van een zomers diner. En omdat het zó simpel is om te maken, ga je het vast en zeker op verschillende momenten maken, en vaak! Ik in ieder geval wel.

Smakelijk 🙂

Chocoladetoetje met Leffe Ruby fruitbier
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Chocoladetoetje met Leffe Ruby fruitbier

Voorbereiding 20 minuten
Opstijven in de koelkast:4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 ml Leffe Ruby (fruitbier)
  • 100 ml slagroom
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Breek de chocolade in stukjes en smelt au bain marie boven een pannetje kokend water. Zorg ervoor dat de kom met chocolade het kokend water niet raakt. Blijf roeren totdat de chocolade gesmolten is.
  • Verwarm ondertussen in een ander pannetje het bier totdat dit net niet kookt. Op dat moment zie je kleine belletjes naar boven komen, maar borrelt het niet. Roer beetje bij beetje het verwarmde bier bij de chocolade. Terwijl je de chocolade au bain marie blijft verwarmen. Er kunnen zich wat klontjes vormen, dat is niet erg. Blijf rustig roeren en de klontjes verdwijnen vanzelf weer.
  • Klop met een garde de slagroom en olijfolie door het chocolademengsel totdat je een mooi glad mengsel hebt. Doe het over in 4 dessertglaasjes en laat deze minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Versier de toetjes eventueel met wat verse bramen en frambozen. En strooi er lichtjes wat poedersuiker overheen.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.