Spaanse kippenpastei met chorizo

Spaanse kippenpastei met chorizo

Een soort Chickenpie, maar dan anders. Mijn Spaanse variant van een kippenpastei! Met chorizo natuurlijk en wat erwtjes om het vette te compenseren :p Maar serveer er ook lekker een salade bij, da’s iets gezonder 😉

Deze Spaanse kippenpastei is wel écht mega lekker! Niet gezond, want het hartstikke vet. Voordeel is wel dat het vult als een malle, dus je zal er waarschijnlijk niet zoveel van opscheppen. Ik vind dit echt ultiem comfortfood. Een heerlijke warme ovenschotel met krokant bladerdeegdakje, echt fantastisch lekker.

En ik ben ook echt groot fan van verse chorizoworstjes. Ik had er een aantal meegenomen uit Spanje de laatste keer dat ik daar was en in de diepvries bewaard, maar je kunt ze in Nederland tegenwoordig ook al op verschillende plekken krijgen. Bijv. bij Crisp, bij de Lidl (in de Spaanse weken), maar ook bijv. bij de Sligro of Hanos.

Smakelijk!

Spaanse kippenpastei met chorizo en kip
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Spaanse kippenpastei met chorizo

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg uit de diepvries
  • 400 gram kippendijen
  • peper en zout
  • 2 el paprikapoeder
  • 50 gram boter
  • 250 gram chorizoworstjes (verse van de slager)
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 gram bloem
  • scheutje witte wijn
  • 250 ml slagroom
  • kopje water
  • 0,5 kippenbouillonblokje
  • 200 gram diepvries doperwtjes
  • bosje verse peterselie
  • 1 ei

Instructies

  • Leg het bladerdeeg per plakje uit op je aanrechtblad om te laten ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)
  • Snijd de kippendijen in blokjes en kruid rondom met peper, zout en het paprikapoeder.
  • Verhit de boter in een grote wokpan en bak hier de kipstukjes in gaar.
  • Snijd ondertussen de chorizo worstjes in stukjes en bak deze ook mee met de kip totdat ze gaar zijn.
  • Maak ondertussen de uien schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak ook even mee totdat de ui gaar is.
  • Maak dan de knoflook schoon, snipper deze en bak ook nog 1 minuutje mee.
  • Voeg dan de bloem toe en bak nog zo'n minuut of 3 mee. Blus af met een scheut witte wijn. Roer goed door. Voeg vervolgens de room, een kopje water en het bouillonblokje toe.
  • Roer goed door totdat je een mooie dikke ragout hebt. Is ie te dun, laat 'm dan nog even doorkoken, is ie te dik, voeg dan nog wat water toe.
  • Hak de peterselie fijn en roer dit er samen met de erwtjes doorheen.
  • Vet een ovenschaal in en bekleed deze met bladerdeeg. Houd voldoende bladerdeeg over dat je de bovenkant ook nog kunt bedekken.
  • Schep de saus in de ovenschaal en dek af met bladerdeeg, een beetje overlap is niet erg.
  • Kluts het eitje en bestrijk hier de bovenkant van de pastei mee. Bak de pastei in zo'n 30 minuten mooi goudbruin in de voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.