Ik had een paar kilo Spaanse chorizo worstjes uit Spanje meegenomen (en vrienden gevraagd ook nog wat mee te nemen), dus ik had heel veel chorizo worstjes :p Niet erg, want ze zijn súperlekker! Maar betekent dus wel dat ik er inmiddels al aardig wat recepten mee heb. Gelukkig hoef je er niet voor naar Spanje, want je kunt ze ook in Nederland kopen. Ik zag bijv. dat Crisp ze heeft en de Jumbo.
Deze keer maakte ik er een heerlijke kippenstoof mee, met dus de chorizo worstjes. In een saus met lekker veel witte wijn, paprikapoeder, kippenfond en natuurlijk de heerlijke smaak die uit de chorizo worstjes komt.
Niet moeilijk om te maken, deze Spaanse kippenstoof, maar het kost wel wat tijd. Fijn receptje dus voor het weekend! En heb je over? Geen probleem, je kunt dit namelijk prima invriezen of de volgende dag weer opwarmen. Ik maakte er wat saffraan-paellarijst bij, maar dat kun je uiteraard ook doen met gewone rijst of je kunt gele rijst kopen (hoewel daar meestal geen saffraan in zit, maar kurkuma).
Enjoy!
Spaanse kippenstoof met chorizo en wijn
Ingrediënten
Kippenstoof
- 8 kip drumsticks
- zout en peper
- 2 el gerookt paprikapoeder
- scheutje olijfolie
- 400 gram verse chorizo worstjes
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 el bloem
- 200 ml kippenfond
- 200 ml witte wijn
- bosje verse peterselie
Saffraanrijst
- 250 gram paella rijst
- flinke snuf saffraan
Instructies
Kippenstoof
- Kerf de drumsticks rondom in met een scherp mes en kruid goed rondom met peper, zout en paprikapoeder.
- Verhit een scheutje olijfolie in een diepe stoofpan en bak hier de kip drumsticks in totdat ze mooi rondom bruin zijn.
- Snijd de verse chorizo worstjes in stukken van ongeveer 3 cm lang en bak deze mee met de kip.
- Maak de uien schoon en snipper deze. Voeg de uien toe aan de pan en bak een paar minuten mee.
- Maak vervolgens de knoflook schoon, snipper deze ook en voeg ook toe aan de pan. Bak nog ongeveer 1 minuutje mee.
- Voeg dan de bloem toe en bak dit nog zo'n 2 tot 3 minuten mee. Voeg dan de kippenfond en witte wijn toe en roer goed door elkaar totdat je een mooie saus hebt.
- Laat de kippenstoof ongeveer 1 uurtje stoven met het deksel op de pan. Haal vervolgens het deksel van de pan en laat nog ongeveer een half uur indikken tot een mooie dikke saus.
Saffraanrijst
- Kook de paella rijst in ruim gezouten water volgens de aangegeven kooktijd op de verpakking en voeg een flinke snuf saffraan toe aan het water.
- Hak de peterselie fijn en roer dit door de kippenstoof. Serveer de kippenstoof met de saffraanrijst en evt. een frisse salade.
Kan ik deze stoof ook in de slowcooker maken? En weet je dan hoe lang hij erin moet?
Ik heb zelf nog nooit met een slowcooker gewerkt, dus dat zou ik helaas echt niet weten.