Chorizo in rode wijn ‘al vino tinto’

Chorizo in rode wijn ‘al vino tinto’

Ik vind dit echt een typisch Spaans gerechtje, dat je helaas niet bij veel tapasrestaurants in Nederland op de kaart ziet staan. Terwijl het zo lekker is! Doordat je de chorizo lekker lang in de wijn stooft, verandert deze niet alleen van kleur, maar neemt de chorizo ook zoveel smaak op. Dat, samen met de gekaramelliseerde uien is al fantastisch.

En dan heb je het nog niet eens over die rode wijnsaus gehad die dan weer de smaak van de chorizo en de zoete uien overneemt. Weet je wat bij zo’n saus hoort? Versgebakken brood, om die heerlijke wijnsaus mee op te deppen! Dat maakt dit chorizo gerechtje echt helemaal af.

Serveer vooral nog wat andere lekkere tapas bij deze chorizo al vino tinto. Want hij doet het het beste als onderdeel van een tapasmaaltijd. Heerlijke gamba’s al ajillo, patatas bravas en bijvoorbeeld een aardappeltortilla erbij. Daar word je toch blij van? En als je er echt voor gaat, dan bak je ook je eigen focaccia voor bij de heerlijke saus!

Smakelijk 🙂

Chorizo gestoofd in rode wijn
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Chorizo in rode wijn ‘al vino tinto’

Voorbereiding 1 uur
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 400 gram goede chorizo voorgekookt of rauw
  • rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • klontje boter
  • 1 grote ui
  • 1 tl suiker
  • verse peterselie

Instructies

  • Haal het vel van de chorizo en snijd de chorizo in plakjes. Doe dit samen met zoveel rode wijn in een pannetje zodat ze net onder staan. Doe hier de laurierblaadjes bij en breng aan de kook. Laat ongeveer een uurtje koken.
  • Verhit de boter in een platte koekenpan. Maak de ui schoon en snijd in ringen. Karamelliseer de uienringen met de suiker in de boter totdat ze lichtbruin zijn. Dit doe je op laag vuur en duurt zeker wel een half uurtje.
  • Voeg vervolgens de plakjes chorizo toe aan de uien in de pan zodat je deze ook nog even meebakt. Voeg daarbij ook ongeveer een soeplepel van de wijn (waarin je de chorizo hebt gekookt) toe. Probeer daarbij zo weinig mogelijk van het vet mee te scheppen, dat hoogstwaarschijnlijk uit je chorizo is gekomen.
  • Bak de chorizo aan beide kanten mooi bruin en kook de saus in totdat deze mooi aan de chorizo blijft hangen (ietsjes dikker dus).
  • Garneer met de verse peterselie en wat zwarte peper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling