Thaise groene groentencurry

Thaise groene groentencurry

Ik houd van curry’s, curry’s zijn top! Ze zijn superveelzijdig en altijd lekker. Ik vond het wel weer eens tijd voor een curry zonder vlees. Ik koos voor een Thaise groene curry en ging op zoek naar de groenten die hier naar mijn mening het lekkerst bij zouden zijn.

In deze heerlijke romige groentecurry gebruik ik sperziebonen, kastanjechampignons, courgette, babymais en taugé. Een mooie combinatie van knapperige en zachte groenten. En kleuren die mooi in een groene curry passen.

De basis voor de groene curry, de currypasta, maakte ik uiteraard zelf. Je kunt voor dit recept ook een kant en klare currypasta uit een potje gebruiken, maar dat zou ik niet aanraden. Juist een zelfgemaakte currypasta geeft het gerecht zijn heerlijke smaak. En het is echt een stuk makkelijker dan het lijkt. En zóveel lekkerder! Gewoon, hop alles in de keukenmachine, even blenden en klaar is je zelfgemaakte currypasta!

Deze curry krijgt een heerlijke frisse smaak door de kaffir limoenblaadjes, limoen en het citroengras in de currypasta. Eventueel kun je dit nog accentueren door nog een paar limoenblaadjes aan de curry toe te voegen. Mocht je een extra frisse curry willen.

Eventueel kun je de curry voor het serveren nog bestrooien met wat gezouten cashewnoten, om nog een extra crunch toe te voegen.

Smakelijk!

 

Thaise groene groentencurry
Pin recept Delen op Facebook
4.50 van 2 stemmen

Thaise groene groentencurry

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram pandanrijst of rijstnoedels

Groene currypasta

  • 2 el gemalen koriander
  • 2 el gemalen komijn
  • 2 groene pepers zonder zaadlijsten
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 4 stengels citroengras
  • 4 kaffir limoenblaadjes
  • rasp van 1 limoen
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 el trassie
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Groene groentecurry

  • 200 gram sperziebonen
  • zonnebloemolie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 1 blik babymais
  • 250 gram taugé
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 2 el vissaus
  • zout en peper

Instructies

  • Kook de rijst of de noedels zoals op de verpakking aangegeven.

Groene currypasta

  • Maak de groene pepers, sjalotten en de knoflook schoon en snijd in grove stukken als je de groene currypasta in de keukenmachine maakt. Of in kleine stukjes als je de vijzel gebruikt. Snijd het wit van het citroengras in ringetjes.
  • Maal alle ingrediënten voor de currypasta fijn in de keukenmachine, met zout en peper naar smaak, en zoveel olie dat je een mooie smeuïge pasta krijgt. Dat zijn ongeveer 3 eetlepels. Wil je de groene currypasta langer bewaren, voeg dan ook een beetje limoensap toe, dit zorgt ervoor dat de kleur mooi blijft.

Groene groentecurry

  • Maak de sperziebonen schoon en blancheer deze in gezouten kokend water in ongeveer 3 minuten. Giet af en zet opzij.
  • Snijd de grote champignons doormidden en laat de kleintjes heel. Snijd de courgette in blokjes. Verwarm wat zonnebloemolie in een diepe stoof- of wokpan en bak de kastanjechampignons en de courgette met wat zout en peper voor 3 minuutjes zodat ze nog stevig zijn. Voeg hier de groene currypasta aan toe en bak dit ongeveer 3 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de kokosmelk en de vissaus toe. Roer goed door en proef of de curry goed op smaak is. Eventueel kun je nog wat vissaus toevoegen. Voeg nu ook de babymais, boontjes en de taugé toe. Roer goed door elkaar en serveer samen met de rijst of noedels.

Notities

Tip! Bestrooi de curry voor het serveren eventueel met wat gezouten cashewnoten.

2 gedachten over “Thaise groene groentencurry”

  • 4 sterren
    Heerlijk gerecht! Ik heb de courgette (dat wordt mij te zacht) en trassi weggelaten en groene asperges toegevoegd. En drie groene pepers met zaadjes erdoor gedaan, omdat ik wel van een beetje pit houd. De visite zat te smullen en schepte 2x op, dus zeker voor herhaling vatbaar dit recept.

    • Wat leuk om te horen Laura! En inderdaad, gebruik mijn recepten vooral als basis en customize zo zoals je zelf lekker vindt! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.