Thaise rode groentencurry

Thaise rode groentencurry

De rode curry is denk ik wel de bekendste curry van de verschillende Thaise curry’s. Eerder maakte ik al een gele en groene groentencurry en een heerlijke massaman curry. Maar de rode curry is toch wel de meest populaire Thaise curry. Daarom maakte ik dus ook een heerlijke vegetarische rode curry.

Het mooie aan groentencurry’s is dat ze vrij simpel en snel te maken zijn. Het meeste tijd kost het maken van de verse zelfgemaakte currypasta. Maar dit is wel echt de moeite waard! Een zelfgemaakte currypasta is namelijk zoveel lekkerder dan een kant en klare. En in principe heb je dit met een goede keukenmachine, staafmixer of vijzel ook binnen een kwartiertje gedaan.

Daarna is het alleen nog een kwestie van het garen van de groenten in een heerlijke geurige kokossaus. Afhankelijk van de groenten die je gebruikt, is je curry dus zo af. In deze curry gebruik ik zoete aardappel, dit duurt ietsjes langer om te garen. Daarna voeg ik paprika’s toe, maar deze wil ik nog lekker knapperig houden, daarom gaar ik deze niet te lang mee. Ook de doperwten en de mango wil je niet de papperig laten worden, dus voeg je ook pas op het laatste moment toe.

Je garneert de rode curry met heerlijke knapperige amandelen en wat verse koriander. Een heerlijke simpele maar smaakvolle rode curry.

Smakelijk!

Thaise rode groentencurry
Pin recept Delen op Facebook
4.50 van 4 stemmen

Thaise rode groentencurry

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 7 uur 20 minuten
Totale bereidingstijd: 7 uur 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • keukenmachine of vijzel

Ingrediënten

Rode currypasta

  • 2 rode pepers zonder zaadlijsten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 stengels citroengras
  • 1 stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 1,5 el gemalen koriander
  • 1,5 el gemalen komijn
  • 1 el trassie
  • zout en peper
  • zonnebloemolie

Rode groentencurry

  • 300 gram dikke rijstnoedels
  • 2 zoete aardappels
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • 1 el limoensap
  • 3 limoenblaadjes
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 gele of oranje puntpaprika
  • 200 gram doperwtjes
  • 1 mango
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 el vissaus

Garnering

  • scheutje olijfolie
  • handjevol blanke amandelsnippers
  • verse koriander

Instructies

Rode currypasta

  • Maak de rode pepers, sjalotten en knoflook schoon en snijd in grove stukken.
  • Maak het citroengras schoon en snijd het wit in ringetjes.
  • Maal alle ingrediënten voor de rode currypasta in de keukenmachine en voeg zoveel olie toe totdat je een mooie smeuïge pasta krijgt.

Thaise rode groentecurry

  • Bak vervolgens de currypasta in een diepe stoofpan totdat deze heerlijk begint te geuren.
  • Schil de zoete aardappels en snijd deze in hapklare stukjes (hoe kleiner, hoe sneller ze gaar zijn).
  • Voeg dan de zoete aardappel toe en bak eventjes mee. Voeg na een paar minuten de kokosmelk, het limoensap en de limoenblaadjes toe.
  • Laat dit op laag vuur ongeveer 15 minuutjes stoven of tot de zoete aardappel zacht is.
  • Bereid de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd ondertussen de paprika's in dunne reepjes en maak de mango schoon en snijd deze in blokjes.
  • Voeg als de zoete aardappel gaar is, de doperwtjes toe. Stoof deze ongeveer 3 minuten mee en voeg dan de paprika's, mango en de vissaus toe. Warm dit even mee en roer goed door.
  • Bak de amandelsnippers in wat olijfolie totdat ze lichtbruin zijn en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Verdeel de noedels over 4 borden of kommen en schep hier de rode curry op. Bestrooi met de amandelsnippers en wat verse koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.