Thaise asperge curry met zalm, aardappeltjes en een gekookt eitje

Thaise asperge curry met zalm en een eitje

Ik wilde eens wat anders doen met witte asperges, maar het toch nog enigszins bij de klassieke combinatie houden. Dus maakte ik een Thaise curry, maar wel met zalm, aardappeltjes en een eitje! Dus anders, maar toch een beetje bekend 🙂

En ondanks dat het hier om best stevige smaken gaat (in de currypasta), vind ik dat de smaken toch heel goed uitkomen. De aardappeltjes neutraliseren de smaken namelijk een beetje en de sappige asperges geven juist een heel mooi contrast aan de smaakvolle en wat zoutige (en pittige) currypasta.

En het eitje erbij maakt het natuurlijk helemaal af! Snijd het eitje in stukjes en roer het door je curry heen voordat je het eet. Zo krijg je met elke hap álle lekkere smaken binnen!

Een perfect recept voor als je graag asperges eet, maar je wel eens wat anders wil proberen dan de klassieke combo’s 😉

Smakelijk!

Thaise asperge curry met zalm, aardappeltjes en een gekookt eitje
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Thaise asperge curry met zalm en een eitje

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • keukenmachine of staafmixer met mengkom

Ingrediënten

  • 300 gram dikke noedels
  • 4 eieren
  • 600 gram witte asperges

Rode currypasta

  • 2 rode pepers
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 3 stengels citroengras
  • 1 el komijn
  • 1 el koriander
  • 1 tl palmsuiker
  • 3 el vissaus
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 tl trassie
  • peper en zout

Thaise curry

  • 1 blik kokosmelk
  • 1 limoen
  • 500 gram krieltjes in de schil
  • 2 zalmfilets zonder huid
  • bosje verse koriander

Instructies

  • Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de eitjes in 7 minuten mooi zacht.
  • Schil de asperges en snijd de houtachtige onderkant er vanaf. Snijd in hapklare stukken en leg de toppen apart.

Currypasta maken

  • Maak de pepers, sjalotten, knoflook en de gember schoon en snijd in grove stukken.
  • Maak het citroengras schoon en snijd het witte (onderste) deel in dunne ringetjes.
  • Maal alle ingrediënten voor de currypasta fijn in een keukenmachine tot een mooie smeuïge currypasta (evt. met meer olie) en breng op smaak met peper en zout.

Thaise curry

  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een stevige stoofpan. Bak hier de currypasta een paar minuutjes in, totdat deze heerlijk begint te geuren.
  • Voeg het blik kokosmelk en het sap van 1 limoen toe. Roer goed door. Was de aardappeltjes en voeg deze toe aan de curry. Laat op middelhoog vuur pruttelen en roer regelmatig.
  • Voeg na 15 minuten de hapklare asperges (niet de toppen) toe. Voeg de toppen vervolgens na 5 minuten toe.
  • Snijd de zalm in hapklare stukjes en voeg deze na 3 minuten toe, Roer goed door en zet het vuur uit.
  • Verdeel de noedels over 4 kommen. Schep hier de curry bij. Snijd de eitjes doormidden en leg deze bij de curry. Garneer met verse koriander.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.