Thaise Panang curry

Thaise Panang curry

Ik ben gek op curry’s! Maakt me eigenlijk niet zoveel uit waar ze vandaan komen, altijd goed eigenlijk. Deze Panang curry vindt zijn oorsprong in Thailand en dat proef je ook wel. Ik vind Thaise curry’s altijd heerlijk romig en wat minder spicy dan Indiase curry’s, maar vooral ook gewoon heel erg lekker!

Eigenlijk hoor je bij een Thaise curry gaan naan te serveren, maar ik vind dat lekker, dus doe ik toch haha. Wil je liever wat dichter bij de Thaise keuken blijven, dan kun je ook paratha’s bakken en die erbij serveren. Zijn wat dunner en vettiger dan naan, maar ook echt hartstikke lekker!

Ik serveerde er ook nog een Thaise groene papaya salade bij, omdat ik de groenten altijd wel mis bij een (vlees)curry. Je kunt er bijvoorbeeld ook gewoon een simpele komkommersalade bij maken, of het gewoon lekker bij curry, rijst en brood houden, wat jij wil!

Geniet ervan 🙂

Thaise Panang curry
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Thaise Panang curry

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo sukadelappen
  • zout en peper
  • scheutje zonnebloemolie

Panang currypasta

  • 2 rode pepers
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 3 stengels citroengras
  • 2 el gemalen komijn
  • 2 el gemalen koriander
  • 2 tl garnalenpasta (trassie)
  • 2 el pinda's
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 1 tl witte peper
  • bosje verse koriander
  • zonnebloemolie

Panang curry

  • 1 blik kokosmelk
  • 3 el vissaus
  • 2 el palmsuiker
  • 6 limoenblaadjes
  • 1 el limoensap
  • 1 kaneelstokje
  • 2 stuks steranijs
  • Thais basilicum of verse koriander

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes en kruid rondom goed met peper en zout. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een diepe stoofpan en bak hier het vlees rondom in bruin (evt. in porties).

Panang currypasta

  • Maak ondertussen de currypasta. Maak de rode pepers, sjalotten, knoflook en gember schoon en snijd grof in stukjes. Snijd het wit van het citroengras in dunne ringetjes.
  • Maal alle ingrediënten voor de currypasta fijn in de keukenmachine en zoveel olie dat je een mooie smeuïge pasta krijgt.
  • Voeg de currypasta toe aan de pan en bak mee met het vlees totdat het heerlijk begint te geuren.
  • Voeg het blik kokosmelk toe en, samen met de vissaus, palmsuiker, limoensap, limoenblaadjes, kaneelstokjes en de steranijs. Roer alles goed door en laat in 2 tot 3 uur mooi gaarstoven totdat het vlees uit elkaar valt.
  • Als je saus nog wat dun is, kun je het laatste halfuur het deksel van de pan halen.
  • Garneer met het Thais basilicum of de verse koriander en serveer met witte rijst en naan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.