New York stijl Gebakken Pandan Cheesecake

Pandan cheesecake (gebakken)

Als je mijn website vaker bezoekt, is het je vast wel eens opgevallen: ik vind het leuk om met pandan te bakken! Een beetje besmet door mijn beste vriendin, want voordat ik haar kende had ik echt geen idee wat pandan was :p En vandaag is de cheesecake aan de beurt!

Ik zag dat mijn no-bake pandan cheesecake erg goed bezocht werd de laatste tijd, mooi moment dus om ook een gebakken cheesecake aan mijn recepten toe te voegen 🙂 En deze is denk ik nóg lekkerder! Persoonlijk ben ik iets meer fan van de gebakken versie, dus ook niet zo gek dat ik deze lekkerder vind!

Je kunt een gebakken cheesecake best goed en lang bewaren, zolang je deze maar gekoeld bewaard. Zo kun je er lekker lang van genieten en hoef je ‘m echt niet dezelfde dag nog op te eten :p Of trakteer op je werk of op een feestje! Zeker weten dat iedereen deze taart lekker vindt 🙂

Geniet ervan!

New York stijl Gebakken Pandan Cheesecake
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pandan cheesecake (gebakken)

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 1 taart
Author: Eviekookt

Ingrediënten

Bodem

  • 180 gram digestive koekjes
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespunt zout

Pandan cheesecake

  • 800 gram roomkaas op kamertemperatuur
  • 200 gram crème fraîche op kamertemperatuur
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 2 el pandanpasta
  • 3 el bloem
  • 4 grote eieren op kamertemperatuur

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en zet een bakje met water in de oven.

Bodem

  • Maal de koekjes fijn in de keukenmachine of blender. Of doe ze in een ziplock-zak en verkruimel ze met een deegroller.
  • Smelt de boter en roer hier het zout en de vanillesuiker doorheen. Roer er vervolgens de koekkruimels doorheen.
  • Vet een ronde springvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk goed aan met een lepel. Zet dit tot gebruik in de koelkast om op te stijven.

Pandan cheesecake

  • Mix de roomkaas met de crème fraîche en suiker mooi luchtig. Voeg dan ook de pandanpasta en de bloem toe en mis goed. Ga over op een garde en klop er 1-voor-1 de eieren doorheen door totdat je een mooi egaal mengsel hebt.
  • Giet het roomkaas mengsel op de bodem en bak in de oven voor ongeveer 1 uur totdat de cheesecake nog een klein beetje wiebelig is.
  • Laat volledig afkoelen en haal de cheesecake dan voorzichtig uit de springvorm. Bewaar in de koelkast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.