No-bake pandan cheesecake

No-bake pandan cheesecake

Hij ziet er een beetje chemisch groen uit, maar chemisch is ie eigenlijk helemaal niet. Deze no-bake cheesecake krijgt zijn kleur door het gebruik van pandanpasta. Iets was je vast wel kent, als je vaker op mijn website komt 🙂

De smaak van pandan is een beetje vanille-nootachtig. Heerlijk om in baksels en zoete gerechten te gebruiken vind ik. Daarom besloot ik er deze keer een no-bake cheesecake mee te maken. Met een beetje witte chocolade er doorheen, zodat de cheesecake ook opstijft, zonder dat je er gelatine in gebruikt. Want als het even kan, gebruik ik liever geen gelatine.

Pandanpasta koop je bij de Aziatische supermarkt, of online natuurlijk. Ze gaan per kleine flesjes, waar je voor deze cheesecake zéker genoeg aan hebt. Maar voor de échte pandanlovers heb je het ook per liter!

Geniet ervan 🙂

No-bake pandan cheesecake
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

No-bake pandan cheesecake

Voorbereiding 45 minuten
Opstijven:4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 45 minuten
Porties: 1 cheesecake
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ronde springvorm

Ingrediënten

Bodem

  • 300 gram mariakoekjes
  • 200 gram ongezouten roomboter

Pandan cheesecake

  • 600 gram monchou
  • 100 gram poedersuiker
  • 300 gram witte chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 2 el pandanpasta
  • 1 zakje klopfix

Instructies

Bodem

  • Vet de springvorm in en bekleed deze met bakpapier. Zet opzij.
  • Smelt de boter in een pannetje en maal ondertussen de mariakoekjes fijn in een keukenmachine.
  • Meng de koekkruimels goed door de gesmolten boter heen.
  • Doe het mengsel voor de bodem over in de springvorm en druk goed aan totdat je een mooie bodem hebt die overal ongeveer even dik is. Zet in de koelkast om op te laten stijven.

Pandan cheesecake

  • Klop de monchou op totdat hier geen klontjes meer in zitten (niet te lang). Mix er dan de poedersuiker en pandanpasta doorheen.
  • Smelt de witte chocolade in een pannetje op laag vuur. Laat wat afkoelen tot kamertemperatuur
  • Mix de gesmolten chocolade door de monchou tot een mooi egaal mengsel.
  • Mix de slagroom stijf met de klopfix en spatel dit beetje voor beetje door het monchoumengsel totdat je geen klontjes meer ziet en het een mooie egale massa is.
  • Doe het mengsel in de springvorm, bovenop de bodem, en strijk mooi glad.
  • Dek de cheesecake af met aluminiumfolie en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Notities

Bewaar de cheesecake in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.