Asperge bouillon met saffraan en schelpjes

Asperge bouillon met saffraan en schelpjes

Voor een heerlijk Italiaans etentje maakt ik deze bouillon van asperges en saffraan met schelpjes. Ik wilde een leuk en licht voorgerechtje om het diner mee te starten en toen bedacht ik dit. Ik had al langer een soep met schelpjes in m’n hoofd en nu de asperges in het seizoen zijn, vond ik dit wel een leuk idee 🙂

En saffraan maakt alles zo mooi. Ik vind de kleur van deze bouillon echt prachtig. Qua smaak voegt de saffraan echt heel subtiel wat toe, maar in combinatie met de asperges, visbouillon en de parmezaanse kaaskorsten krijg je wel echt een heerlijke smaak! Ik bewaar altijd alle korsten van mijn parmezaanse kaas in de vriezer. Als je dan een keer een bouillon, saus of stoof maakt, kun je deze toevoegen. Heerlijk!

Je kunt natuurlijk ook meer maken (verdubbel het recept dan) en een deel van de bouillon invriezen. Voeg dan pas de schelpjes toe als je het weer opgewarmd hebt. Dan blijven ze het lekkerst 🙂

Smakelijk!

Asperge bouillon met saffraan en schelpjes
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Asperge bouillon met saffraan en schelpjes

Voorbereiding 2 uur
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 liter visbouillon op basis van visfond
  • schillen en kontjes van 1 kilo asperges – bewaar de asperges voor een ander gerecht
  • pluk saffraan
  • 2 korsten van een stuk parmezaanse kaas optioneel, maar lekker voor de smaak
  • 500 gram schelpjes naar keuze
  • paar takjes verse peterselie

Instructies

  • Maak de visbouillon van het fond volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Maak de asperges schoon en doe de schillen en kontjes bij de visbouillon. Voeg ook een flinke pluk saffraan en de parmezaanse kaaskorsten toe.
  • Breng aan de kook en laat op laag vuur 1 uurtje trekken (niet koken). Zeef de soep dan en vang de bouillon op.
  • Ik gebruikte schelpjes uit de diepvries, die zijn al voorgegaard. Ontdooi ze in dat geval en verdeel ze over 4 kommen. Gebruik je verse schelpjes, kook ze dan even totdat ze open gaan en verdeel ze dan over 4 kommen.
  • Schep hier de bouillon overheen en garneer met wat verse peterselie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.