Ik kocht laatst leuke kleine truffelravioli bij de Sligro of Hanos en maakte daar deze simpele snelle ravioli al brodo mee! Wat makkelijker gezegd gewoon ravioli in bouillon is. Een gerecht dat in de regio Bologna veel gegeten wordt 🙂
In principe maakt het niet zoveel uit met welke ravioli (of tortellini) je dit recept maakt. Kies vooral een soort die jij lekker vindt. Qua smaak het beste een ravioli met paddenstoelen of andere aardse smaken. Dit past namelijk lekker bij de porcini-runderbouillon.
Ik bewaar zelf altijd de korsten van mijn parmezaanse kaas. Vries ik gewoon in, totdat ik een keer een lekkere bouillon wil trekken. Dit geeft namelijk een lekkere extra umami smaak aan de bouillon. Heb je nou zelf geen parmezaanse kaas korsten in de diepvries liggen. Dan kun je ook een paar stukjes parmezaanse kaas (of wat geraspte parmezaan) toevoegen aan de bouillon zodat je de smaak er toch goed in krijgt.
En voor de volgende keer dus lekker je korsten bewaren! Gewoon in een (ziplock) zakje in de diepvries!
Smakelijk 🙂
Ravioli al brodo: Truffelravioli in bouillon
Ingrediënten
- 1 pot runderfond van 400 ml
- 400 ml water
- 1 runderbouillonblokje
- 5 gram gedroogde porcini
- 2 – 3 parmezaanse kaas korsten of stukken parmezaanse kaas
- bosje verse tijm
- paar takjes verse salie
- 300 gram truffelravioli of andere ravioli naar keuze
Instructies
- Doe de runderfond met het water en het bouillonblokje in een soeppan.
- Voeg hier de gedroogde porcini en parmezaanse kaas korsten aan toe.
- Leg ook de takjes verse tijm en verse salie in de bouillon.
- Laat dit minstens 15 minuten trekken op laag vuur (het hoeft niet te koken). Of langer als je meer tijd hebt (dan komt er nog meer smaak vrij).
- Zeef de bouillon en kook hier de ravioli in totdat deze al dente is.
- Garneer met nog wat extra tijmblaadjes.