Kipsaté (saté ajam)

Kipsaté (saté ajam)

Ik denk dat we allemaal in de zomer regelmatig saté’s eten van de barbecue. Maar marineer je ze dan met een zelfgemaakte marinade of koop je een kant en klare marinade? Een zelfgemaakte marinade is namelijk zó klaar en superlekker!

De marinade voor deze kipsaté’s gebruik ik al heel lang en is een simpel recept op basis van met name ketjap manis. Dat geeft namelijk al zoveel smaak! En de smaak is ook erg afhankelijk van het merk ketjap dat je gebruikt. Ik ben zelf heel erg fan van de ABC Ketjap, maar anderen zweren weer bij andere merken. Kies vooral de ketjap die jij zelf het lekkerst vindt 😉

En het geheim van een goede marinade en garantie voor het beste resultaat: Hoe langer de marinade heeft om in te trekken, hoe lekkerder het eindresultaat wordt. Dus laat de kipsaté zo lang mogelijk in de marinade liggen. Dan wordt ie het lekkerst.

Smakelijk!

Kipsaté (saté ajam)

Kipsaté (saté ajam)

Voorbereiding 15 min
Bereiding 10 min
Bereidingstijd: 1 d 25 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram kippendijen
  • 6 el ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 el sambal oelek
  • 1 el citroensap
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • scheutje olie

Instructies

  • Snijd de kippendijen in kleine blokjes die geschikt zijn voor saté's. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en leg hier de kipstukjes in. Roer vervolgens goed door elkaar, dek af en laat tenminste een nacht marineren. Maar hoe langer hoe lekkerder!
  • Rijg de kipstukjes aan satéprikkers en grill ze aan alle kanten in ongeveer 10 minuutjes gaar. Lekker op de barbecue, maar kan ook prima in de (grill)pan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *