Thaise groene groentencurry

Thaise groene groentencurry

Ik houd van curry’s, curry’s zijn top! Ze zijn super veelzijdig en altijd lekker. Ik vond het wel weer eens tijd voor een vegetarische curry. Ik koos voor een Thaise groene curry en ging op zoek naar de groenten die hier naar mijn mening het lekkerst bij zouden zijn.

In deze heerlijke romige groentecurry gebruikte ik sperziebonen, kastanjechampignons, courgette, babymais en taugé. Een mooie combinatie van knapperige en zachte groenten. En kleuren die mooi in een groene curry passen.

De basis voor de groene curry, de currypasta, maakte ik uiteraard zelf. Je kunt voor dit recept ook een kant en klare currypasta uit een potje gebruiken, maar dan zou ik niet aanraden. Juist een zelfgemaakte currypasta geeft het gerecht zijn heerlijke smaak. En het is echt een stuk makkelijker dan het lijkt. En zóveel lekkerder!

Deze curry krijgt een heerlijke frisse smaak door de kaffir limoenblaadjes, limoen en het citroengras in de currypasta. Eventueel kun je dit nog accentueren door nog een paar limoenblaadjes aan de curry toe te voegen. Mocht je een extra frisse curry willen.

Eventueel kun je de curry voor het serveren nog bestrooien met wat gezouten cashewnoten, om nog een extra crunch toe te voegen.

Smakelijk!

Recept Afdrukken
Thaise groene groentencurry
Thaise groene groentencurry
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Thailand
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Groene groentecurry
  • 400 gram pandanrijst
  • 200 gram sperziebonen
  • zonnebloemolie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 1 blik babymais
  • 250 gram taugé
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 2 el vissaus
  • zout
  • peper
Groene currypasta
  • 2 el gemalen koriander
  • 2 el gemalen komijn
  • 2 groene pepers zonder zaadlijsten
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 4 stengels citroengras
  • 4 kaffir limoenblaadjes
  • rasp van 1 limoen
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 el trassie
  • zwarte peper
  • zout
  • zonnebloemolie
  • keukenmachine of vijzel
Maaltijd Hoofdgerechten
Keuken Thailand
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Groene groentecurry
  • 400 gram pandanrijst
  • 200 gram sperziebonen
  • zonnebloemolie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 1 blik babymais
  • 250 gram taugé
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 2 el vissaus
  • zout
  • peper
Groene currypasta
  • 2 el gemalen koriander
  • 2 el gemalen komijn
  • 2 groene pepers zonder zaadlijsten
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 4 stengels citroengras
  • 4 kaffir limoenblaadjes
  • rasp van 1 limoen
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 el trassie
  • zwarte peper
  • zout
  • zonnebloemolie
  • keukenmachine of vijzel
Thaise groene groentencurry
Instructies
Groene currypasta
  1. Kook de rijst zoals op de verpakking aangegeven. Maak de groene pepers, sjalotten en de knoflook schoon en snijd in grove stukken als je de groene currypasta in de keukenmachine maakt. Of in kleine stukjes als je de vijzel gebruikt. Snijd het wit van het citroengras in ringetjes. Maal alles fijn in de keukenmachine, met zout en peper naar smaak, en zoveel olie dat je een mooie smeuïge pasta krijgt. Dat zijn ongeveer 3 eetlepels. Wil je de groene currypasta langer bewaren, voeg dan ook een beetje limoensap toe, dit zorgt ervoor dat de kleur mooi blijft.
Groene groentecurry
  1. Maak de sperziebonen schoon en blancheer deze in gezouten kokend water in ongeveer 3 minuten. Giet af en zet opzij. Snijd de grote champignons doormidden en laat de kleintjes heel. Snijd de courgette in blokjes. Verwarm wat zonnebloemolie in een diepe stoof- of wokpan en bak de kastanjechampignons en de courgette met wat zout en peper. Voeg hier de groene currypasta aan toe en bak dit ongeveer 3 minuten mee.
  2. Voeg vervolgens de kokosmelk en de vissaus toe. Roer goed door en proef of de curry goed op smaak is. Eventueel kun je nog wat vissaus toevoegen. Voeg nu ook de babymais en de taugé toe. Roer goed door elkaar en serveer samen met de rijst.
Notities

Tip! Bestrooi de curry voor het serveren eventueel met wat gezouten cashewnoten.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *