Groene curry met kippendijen en Thaise aubergine

Groene curry met kippendijen en Thaise aubergine

Wie houdt er nou niet van een goede curry? Ik ben er echt helemaal gek op! En als ik de tijd heb, vind ik het dan ook altijd leuk om een stoofpot of curry te maken. Bij een kipcurry heb je nog het geluk dat deze niet heel lang hoeft te stoven. Bij een lams- of rundvleescurry is dat bijvoorbeeld veel langer. Maar leuk en lekker om de vleessoorten wat af te wisselen 🙂 Vandaag dus een heerlijke kipcurry! Die ik deze keer met kippendijen maakte, maar die je bijvoorbeeld ook prima kunt maken met drumsticks, kipkarbonades (met bot) of kippenbouten.

In dit recept maak ik de currypasta zelf (wat altijd het lekkerst is!), maar je kunt ook kant-en-klare currypasta gebruiken als je wat minder tijd hebt of gewoon als je dat makkelijker vindt. Kies dan wel voor een goed merk. Ik vind deze bijvoorbeeld erg lekker. Gebruik dan gewoon de inhoud van één verpakking voor 4 personen. Dan zit je prima 😉

En ben je net als ik curry fan? Bekijk dan ook eens mijn andere curry recepten, want eerlijk, alle curry’s zijn lekker! En dan kun je nog eens lekker variëren 😉

Smakelijk!

Groene curry met kippendijen, Thaise aubergine en babymais

Groene curry met kippendijen en Thaise aubergine

Voorbereiding 30 min
Bereiding 1 uur 30 min
Totale bereidingstijd: 2 uur
Porties: 4 personen

Extra benodigdheden

  • Keukenmachine (of foodprocessor)

Ingrediënten

Groene currypasta

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels citroengras (alleen het wit)
  • 3 kaffir limoenblaadjes
  • bosje verse koriander
  • 1 el trassie
  • 2 el gemalen komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 groene peper (zonder zaadlijsten)
  • 1 rode peper (zonder zaadlijsten)
  • zonnebloemolie

Groene curry

  • 800 gram kippendijen
  • 3 sjalotten
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • 2 el vissaus
  • 1 el gula djawa (of bruine suiker)
  • 1 limoen
  • 8 thaise aubergines (of 1 gewone)
  • 1 blik babymais
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • verse koriander
  • 350 gram pandanrijst

Instructies

  • Maak de sjalotten schoon en snijd deze in parten. Maak ook de knoflook en de pepers schoon en snijd grof. Snijd het witte deel van de citroengras stengels in ringetjes. Pureer nu alles voor de currypasta tot een mooie gladde pasta in de keukenmachine. Voeg een hoeveelheid zonnebloemolie toe zodat je een mooie pasta krijgt. Dit zijn ongeveer 4 eetlepels.
  • Snijd de kippendijen per dij ongeveer in drieën en kruid goed met peper en zout. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een diepe stoofpan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de groene currypasta toe en bak deze ook eventjes mee. Maak de sjalotten schoon, snijd ze in parten en bak ze even mee met de kip. Voeg vervolgens het blik kokosmelk toe en breng op smaak met de vissaus, gula djawa en het sap van 1 limoen. Doe het deksel op de pan en laat de curry ongeveer 1 tot anderhalf uur pruttelen.
  • Snijd na een uur de Thaise aubergines in vieren. Doe dit niet eerder, want ze worden heel gauw bruin. Voeg de Thaise aubergines, doperwten en de babymais toe aan de curry en stoof dit nog ongeveer een kwartiertje mee, totdat de aubergine gaar is. Kook ondertussen de rijst gaar. Serveer de curry met de rijst en garneer met wat fijngehakte verse koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *