Ik organiseerde een Zuid-Afrikaans avondje, waarvoor ik onder andere bobotie meat pies maakte, maar ook deze durban kipcurry en een melktert. Een beetje veel omdat de bobotie taartjes eigenlijk ook al een prima hoofdgerecht waren. Maar wel een érg lekkere curry! Zuid-Afrika heeft ontzettend veel heerlijke invloeden van over de hele wereld. Daarom is de Zuid-Afrikaanse keuken denk ik zo lekker.
Deze durban kipcurry heeft invloeden uit de Indiase keuken, maar toch ook wel eigen voor Zuid-Afrika vind ik. In ieder geval heerlijk smaakvol en lekker kruidig. Serveer je deze durban curry met brood, dan kun je de heerlijke currysaus lekker opdeppen. Maar ook met rijst smaakt deze curry fantastisch!
Bij dit soort gerechten vind ik het altijd lastig om er ook groenten bij te serveren in een soort van bijgerecht. Maar je zou bijvoorbeeld wat groenten kunnen roosteren en deze erbij serveren. Maar ook prima als je een keer geen groenten eet bij je avondeten toch 🙂
Smakelijk!
Durban kipcurry
Ingrediënten
- 1 kilo drumsticks
- zout en peper
- 2 el ghee of 2 el zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- stukje gember van ongeveer 1,5 cm
- 2 tomaten
- 1 tl gemalen steranijs
- 1 tl gemalen kardemom
- 1 el gemalen koriander
- 1 el gemalen komijn
- 1 tl kurkuma
- 2 el garam masala
- 1 el kerrie
- mespunt chilipoeder
- 1 kopje kippenbouillon
- 2 tl fenegriekblad gedroogd
- 2 laurierblaadjes
- 2 kaneelstokjes
- 2 curryblaadjes
- 4 aardappels
Instructies
- Kerf de drumsticks in met een scherp mes en kruid rondom goed met peper en zout.
- Verhit de ghee of zonnebloemolie in een stoofpan of in een grote wokpan met deksel. Bak hier de drumsticks in totdat ze rondom mooi bruin zijn.
- Maak de uien schoon en snipper ze. Voeg toe aan de kip en bak een paar minuten mee.
- Maak ondertussen de gember en knoflook schoon en rasp beiden. Voeg toe aan de pan en bak nog een paar minuutjes mee.
- Maak de tomaten schoon en snijd deze in kleine stukjes. Voeg dit ook toe aan de pan en bak een paar minuten mee totdat de tomaat uit elkaar begint te vallen.
- Voeg vervolgens alle gemalen kruien toe en roer goed door elkaar. Voeg dan ook de bouillon toe, samen met de fenegriekblaadjes, curryblaadjes, laurierblaadjes en kaneelstokjes.
- Laat ongeveer 1 uur stoven met het deksel op de pan. Schil ondertussen de aardappels en snijd in hapklare stukken. Voeg deze na een half uur stoven toe aan de kip. Serveer eventueel met rijst en/of brood.