Chorizo 'nduja kroketjes met manchego

Chorizo ‘nduja kroketjes met manchego

Ik maakte al een keer eerder chorizo bitterballen en dit is een leuke variant daarop. Iets pittiger en met verse chorizo worstjes (waar echt gehakt in zit) in plaats van gedroogde chorizo. En ik maakte er kroketjes van in plaats van bitterballen. En ze zijn lekker! Gewoon heerlijke pittige smaakvolle kroketjes. Perfect als borrelhapje, tapas hapje of als voorgerechtje voor een Spaanse maaltijd. Dit is gewoon genieten!

Door de kaas moet je wel voorzichtig zijn dat ze niet ‘exploderen’. Ze kunnen tijdens het frituren een beetje openspringen waardoor de vulling er wat uit lekt. Niet heel erg, maar wel minder mooi. En als het echt misgaat, dan kan het ook zijn dat je losse vulling in je frituurpan hebt en lege kroketjes :p Krijg je vooral als je ze op te hoge temperatuur frituurt.

Met dit recept maak je lekker veel kroketjes. En da’s eigenlijk top, want je kunt ze heel goed invriezen! En deze kroketjes wil je zeker gewoon standaard in je vriezer hebben. Heerlijk voor als je onverwacht gasten krijgt of gewoon als je zin hebt in een lekkere snack 🙂

Smakelijk!

Chorizo 'nduja kroketjes met manchego
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Chorizo ‘nduja kroketjes met manchego

Voorbereiding 2 uur
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 2 uur 10 minuten
Porties: 40 kroketjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Chorizo vulling

  • 1 grote aardappel
  • 50 gram boter
  • 600 gram verse chorizo worstjes
  • 200 gram verse 'nduja
  • 1 el paprikapoeder
  • 75 gram bloem
  • 200 ml melk
  • 150 gram manchego of andere Spaanse kaas
  • bosje verse peterselie
  • peper en zout

Paneren

  • bloem
  • eiwit
  • paneermeel

Instructies

Vulling

  • Schil de aardappel(s) en snijd in kleine stukjes. Kook in ruim gezouten water in 20 minuutjes zacht. Giet de aardappel af en prak deze fijn met een vork.
  • Haal het chorizo 'gehakt' uit het velletje. Verhit de boter in een diepe soeppan en bak hier het worstvlees rul in. Voeg de 'nduja en het paprikapoeder toe en bak nog een paar minuutjes mee totdat de 'nduja mooi gesmolten is door het chorizovlees.
  • Voeg de bloem toe en bak dit nog zo'n 3 minuutjes mee. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe totdat je een mooie dikke ragout hebt.
  • Rasp de kaas en voeg deze toe aan de pan. Roer goed door en breng eventueel op smaak met peper en zout. Hak de peterselie fijn en voeg dit ook toe.

Paneren

  • Zet 3 diepe borden of kommen neer: eentje gevuld met bloem, eentje met eiwit en eentje met paneermeel.
  • Weeg telkens een stukje vulling af van 40 tot 45 gram, of pak steeds ongeveer evenveel vulling. Rol hier een kroketje van en haal het kroketje door de bloem.
  • Haal ze nu een voor een door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Haal ze dan nog een keer een voor een door het eiwit en nogmaals door het paneermeel. Op deze manier heb je de kroketjes dubbelgepaneerd waardoor ze straks extra krokant zijn.

Kroketjes frituren

  • Verwarm de frituurpan of zonnebloemolie tot 180 graden en frituur de kroketjes (eventueel in porties) in zo'n 5 tot 6 minuutjes mooi goudbruin. Serveer met wat aioli en geniet!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.