Als manlief het eten mag kiezen, dan is het vaak ongezond, vettig maar wel heel erg lekker! In mijn ideeënlijstje stond een macaroni schotel met chorizo en manchego, dus het was wachten totdat deze uit de lijst werd gepikt :p En uiteindelijk klaag ik natuurlijk niet, want ik ben zelf ook dol op macaroni, chorizo en manchego. Maar zo vettig moet je natuurlijk niet elke dag eten 😉 Alles draait om balans!
Ik maakte dus een heerlijke tomatensaus voor bij de pasta en de chorizo wat een heerlijke combi is. Maar deze rijke zoute smaak heeft ook wel een tegenhanger nodig. Daarvoor maakte ik een heerlijke zachte bechamelsaus met lekker veel kaas. Deze vult de rijke chorizo saus goed aan. En als je het samen eet, dan is de balans perfect!
Dus ben je op zoek naar een heerlijke combinatie van Spaanse en Italiaanse smaken? Dan is deze macaroni schotel echt een topper. De Italiaanse pasta met de Spaanse chorizo en manchego passen heerlijk bij elkaar. Deze keukens gaan heel erg goed samen, aangezien het allebei uit het Mediterraanse gebied komt. Geniet dus van deze macaroni schotel!
Smakelijk!
Macaroni schotel met chorizo en manchego
Ingrediënten
Macaronischotel
- 300 gram macaroni
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 chorizoworst
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
- 2 el gedroogde peterselie
- scheut rode wijn
- 250 gram cherrytomaatjes
Bechamelsaus
- 30 gram boter
- 30 gram bloem
- 300 ml melk
- 150 gram manchego geraspt
Instructies
- Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water al dente. Maak de ui en de knoflook schoon en snipper deze. Fruit in een scheutje olijfolie totdat de ui licht glazig is. Snijd de chorizo in dunne plakjes en voeg dit toe aan de pan. Bak een paar minuutjes mee totdat de chorizo mooi knapperig is. Voeg nu ook het paprikapoeder toe. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden.
- Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, rode wijn en gedroogde peterselie toe. Laat de saus pruttelen totdat de pasta gaar is en maak ondertussen de bechamelsaus.
Bechamelsaus maken
- Smelt de boter totdat deze licht bubbelt. Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit 5 minuutjes in de boter. Voeg beetje bij beetje de melk toe en klop goed door met een garde. Doe dit totdat je een mooie gladde iets dikkige saus hebt. Dit kan met net iets meer of minder melk zijn dan de 300 ml. Rasp de manchego en roer 100 gram van de geraspte manchego door de bechamelsaus.
- Halveer de cherrytomaatjes en roer ze samen met de pasta door de tomatensaus. Verdeel de tomatensaus over een grote ovenschaal. Verdeel hier de bechamelsaus overheen en bestrooi met de overgebleven geraspte manchego. Bak in 10 minuten gaar in de oven. Zet de laatste 5 minuten de grill aan voor een mooie gratinlaag.
Al eens gegeten SUPER LEKKER!!
Ik vroeg me alleen 1 ding af: in de benodigdheden staat 300 ml melk, in het recept 200 ml, wat is het juiste?
Hoi Sanne,
Ten eerste natuurlijk fijn dat je het super lekker vindt!
Daarnaast excuses dat het recept niet helemaal klopt, maar dat zou inderdaad 300 ml moeten zijn 🙂
Ik pas het direct voor je aan! Bedankt voor je reactie 😉
Groetjes,
Evie