Ik had nog wat kippendijen in de diepvries, dus daar moest ik nog wat lekkers mee maken. Ik besloot er deze Thaise kipkoekjes van te maken. En dat werd hartstikke lekker! Ik serveerde ze als hoofdgerecht met een frisse salade. Maar je kunt ze natuurlijk ook prima als borrelhapje serveren met wat zoete chilisaus erbij om in te dippen. Heerlijk!
Ik maak ze natuurlijk met zelfgemaakte rode currypasta. Ik maak dat namelijk zo vaak, dat ik het bijna met m’n ogen dicht kan. En het is veel lekkerder dan kant-en-klare currypasta. Heb je nou écht geen zin om zelf currypasta te maken? Dan kun je wel een kant-en-klare currypasta kopen. Maar let dan wel echt op de kwaliteit. Kies voor een currypasta van de Aziatische supermarkt van een echt Thais merk. Die zijn vaak een stuk lekkerder dan die ze bij de supermarkt verkopen. Kom je toch alleen maar bij de normale supermarkt? Dan vind ik die van Blue Elephant het lekkerst 😉
Maak vooral lekker veel kipkoekjes! Wij lunchten er de volgende dag nog mee en toen hadden we er nog een paar over om in de diepvries te doen. Altijd fijn om zo’n lekker hapje in de diepvries te hebben! Je kunt ze gebakken of ongebakken invriezen. Ik vind gebakken wel lekker makkelijk. Laat ze ontdooien en verwarm ze op in de airfryer of in de pan!
Smakelijk 🙂
Thaise kipkoekjes
Extra benodigdheden
- keukenmachine of blender
Ingredients
Rode currypasta
- 2 rode pepers
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- stukje gember van ongeveer 1,5 cm
- 3 stengels citroengras
- 2 el gemalen komijn
- 2 el gemalen koriander
- 1 tl garnalenpasta
- 1 tl palmsuiker
- bosje verse koriander
- 2 el vissaus
- 1 tl limoensap
- zout en peper
- zonnebloemolie
Thaise kipkoekjes
- 800 gram kippendijen
- Thaise salade optioneel
Instructions
Rodecurry pasta
- Maak de rode pepers, sjalotten, gember en knoflook schoon en snijd in grove stukken. Maak het citroengras schoon en snijd het wit in ringetjes.
- Maal dit samen met alle andere ingrediënten voor de rode currypasta grof in de keukenmachine en voeg zoveel zonnebloemolie toe totdat je een net samenhangende pasta krijgt. Breng (eventueel) op smaak met zout en peper.
Kipkoekjes
- Pureer de kippendijen samen met de currypasta grof in de keukenmachine. Je wil nog stukjes kip herkennen en het dus niet te fijn malen.
- Maak je handen een beetje nat en vorm zo'n 14 tot 20 platte koekjes of burgertjes van het kipmengsel. Leg dit op een bord, dek af en laat even opstijven in de koelkast.
- Bak de kipkoekjes in een droge koekenpan aan beide kanten mooi bruin. Serveer als borrelhapje met wat zoete chilisaus of als hoofdgerecht met een Thaise salade (zie recept in de ingrediëntenlijst).